Onderwijshemel

Vandaag heb ik samen met Mixette een presentatie gegeven over pod- & vodcasting. Op mijn eigen Hogeschool nog wel.

Het was mijn eerste duo-presentatie ooit (denk ik) en het is mij in elk geval goed bevallen. Mixette kan mijn onderwijsverhaal goed aanvullen vanuit de praktijk. Uiteindelijk is podcasten en videocasten helemaal mijn specialiteit niet. Ik weet er wel (relatief gezien) veel over, maar ik ben niet fulltime met audio en video bezig. De presentatie werd gefilmd en zal weldra online beschikbaar zijn. Dit keer hadden we trouwens geen pruik opgezet (de video-opname was anders wel motiverend genoeg om naar de kapper te gaan).

Na mijn eigen sessie heb ik zelf nog de keynote van professor Erik Duval meegepikt: “The Snowflake Effect: open learning without barriers”. De prof schijnt een ster te zijn aan de euhm.. onderwijshemel?

Er waren 2 punten in zijn verhaal die mij erg aanspraken. Ten eerste is het volgens hem al technisch mogelijk om overal ter wereld alle cursussen met elkaar te verbinden. Een leerkracht uit Vlaanderen zou dus al moeten kunnen putten uit het elektronisch beschikbaar gemaakte materiaal van een leerkracht uit Peru. Een erg interessant idee waar we helaas, praktisch gezien, vandaag nog mijlenver van staan.

Ten tweede had hij het over webscience:

“The Web is the largest human information construct in history. The Web is transforming society. In order to understand what the Web is, engineer its future, ensure its social benefit, …we need a new interdisciplinary field that we call Web Science.”

Dat zou ik nu nog willen worden als ik later groot ben. Webscience-ist. Of zoiets.

U zegt?
  1. Erik Duval says:

    Fijn dat er twee punten waren die je aanspraken!

    Op http://ariadne.cs.kuleuven.be/ kan je nu al materiaal uit Peru vinden, maar ik ben het met je eens dat we nog heel wat werk voor de boeg hebben eer dergelijke mogelijkheden ook echt goed benut worden…

    Op http://ariadne.cs.kuleuven.be/wordpress/eduval/?p=197 vind je nog wat commentaar over de studiedag gisteren…

  2. Smetty says:

    @Erik Duval: Een bloggende ster nog wel. Nog beter 🙂

Leave a reply.