Equal Pay Day

Zelf werk ik momenteel in een omgeving waar mannen en vrouwen gelijk betaald worden (maar het management is nog steeds niet in verhouding). Toch wil graag de actie “Equal Pay Day” ondersteunen.

Over het initiatief:

Dit jaar heeft Equal Pay Day plaats op vrijdag 30 maart 2007.

Equal Pay Day, EPD, is – naar Amerikaans idee – de dag waarop de loonkloof tussen vrouwen en mannen wordt aangekaart. En dat is nog altijd nodig. Ondanks de wetgeving, de loonevolutie en de gemiddelde loonstijgingen, is de gemiddelde loonkloof vrijwel ongewijzigd gebleven sedert 1995.

Afhankelijk van de gegevensbron en de berekeningswijze stelt men een loonkloof vast van 13 tot 39%.

Wil je ook deze boodschap verspreiden, surf dan naar deze site. Doen!

U zegt?
 1. CraHan says:

  Persoonlijk nog niets van gemerkt eigenlijk (wat natuurlijk niet wegneemt dat het wel degelijk een bestaand probleem is). Integendeel, mijn vriendin verdient een dikke 15% meer dan ik met identiek hetzelfde diploma (dezelfde studierichting in dezelfde hogeschool) en 3 jaar minder werkervaring dan mezelve.

  Jaja, we zijn vooruitstrevend ten huize CraHan en co 🙂

 2. Bij ons (Smetty Hogent en ikke UGent) is de loonkloof eigenlijk niet echt een probleem. Alles is mooi wettelijk geregeld. Zelfs toen ik in de privsector werkte heb ik er niks van gemerkt (men gebruikte dezelfde loonschalen voor mannen en vrouwen). Het stoorde me alleen dat er in de ICT heel weinig vrouwen kwamen solliciteren en dat alle topfuncties door mannen ingenomen werden 🙁
  Vooral omwille van dat laatste reden zal ik tot overmorgen ook elke dag n van die filmpjes posten.

 3. Het probleem gaat eigenlijk nog veel verder bij de minder hoog opgeleiden: heler sectoren in fabrieken die traditioneel als ‘typisch vrouwelijk’ genoemd worden, verlonen hun werknemers minder goed. Op de site kan je heel veel info raadplegen die daar alles mee te maken heeft!

 4. Ende..zijde van Gent? Rond 11 uur eens langslopen langs de Koormarkt om de actievoerders te ondersteunen (een folderke ontvangen, merci zeggen, nen babbel slaan;-)

Trackbacks for this post

 1. Eve - Els’ weblog

Leave a reply.