Last.tv:merge between lastfm and youtube

Wat krijg je als je Last.fm en YouTube gaat mixen? Last.tv natuurlijk.

lasttv

Wat is het:

Last.tv is a music video player which matches your music taste from last.fm to videos on YouTube.

Het doel:

We have two major complaints about traditional music video channels. MTV, to name one, spends significant parts of its airtime broadcasting regular programming. We think a music video channel should play music videos.

YouTube with its vast array of (music) videos serves as a good solution to the broadcast media problem. Your choice in videos when you want them. Having to select music videos is at the same time a major inconvenience. Last.tv automates selection and provides effortless continuous play.

Ik heb de applicatie nu een uurtje draaien, maar ik herken er niet echt mijn eigen last.fm account in. In elk geval, dit is web2.0 en mashupen op zijn best. Cool!

Via Michael Ilegems. Gelezen op zijn blog: “Deze blog is het eindwerk van mijn laatste jaar op de middelbare school. De werktitel daarvan is Muziek In Het Tijdperk Van De Nieuwe Media“.

Moet ik onthouden als voorbeeld voor mijn eigen studenten…

U zegt?
  1. dj4am says:

    Dit is nu waar ik al maanden over sprak, hopend dat iemand dit ooit zou ontwikkelen. Blijkbaar is het een Nederlands initiatief.

    Ik herken er mijn Last.FM account tot nu toe heel goed in (Tunng, PJ Harvey, VNV Nation en the Knife passeerden al).

    Maar ondanks deze prachtige evolutie zal ik het toch niet zo vaak gebruiken. Ik merk immers dat mijn Last.FM-account niet wordt bijgewerkt met wat wordt getoond op Last.TV. Nog even geduld dus en dan is’t zeker “vet”!

Leave a reply.