Leerstoel Jos Willems II: verslag en presentatie

Vandaag heb ik in de voormiddag 3 presentaties gevolgd op de leerstoel Jos Willems. Op het programma stonden Tom De Bruyne, Luc Van Braekel en Clo Willaerts.

Edublogger Maarten blogde de conferentie voor Edublogs.be en schreef er 3 interessante posts over:

In de namiddag heb ik zelf een workshop gegeven over “Sociale media als (nieuwe) toverstaf: studenten goochelen met je mee”. Het publiek bestond vooral uit collega lectoren van de Artevelde Hogeschool (een beetje de concurrentie ja). Normaal gezien spreek ik voor een meer gemengd onderwijspubliek. Voor deze presentatie had ik dan ook meer voorbeelden gezocht die van toepassing zijn op het Hoger Onderwijs. Ondanks het feit dat de aanwezigen 3 uur naar mij moesten blijven luisteren, werd het een zeer interactieve en interessante namiddag (ik spreek dan voor mezelf).

Ik heb mijn presentatie terug op SlideShare gezet. Deze presentatie is mijn meest uitgebreide ooit (die ik online zet), en begint stilaan de vorm aan te nemen van een echt web2.0 document voor het onderwijs.


Een dergelijk evenement organiseren als onderwijsinstelling is niet evident. Bij deze wil ik dan ook de organisatoren, en dan vooral Serge, Emmy en Karen feliciteren voor wat ze gerealiseerd hebben. Hoed af. Echt.

Voor de puntjes op de i en extra voorbeelden kon ik beroep doen op la commissaresse. Thx.

Update 14/04: meer presentaties van de conferentie zijn terug te vinden op deze slidespace van SlideShare.

U zegt?
  1. Serge says:

    Bedankt voor de complimenten n de posts die hierna nog volgden. En de felicitaties moeten terugkeren: de aanwezige collega’s waren tevreden en enthousiast! En die hoed mag je nu gerust weer opzetten: het wordt opnieuw kouder volgende week… 🙂

Leave a reply.