10 web(2.0)services die er voor mij toe doen

Er komt dagelijks wel een nieuwe webservice uit waarvoor je kan registreren. Ik probeer er zelf veel uit, maar ik gebruik er maar een paar. Dit is mijn top 10 van services die ik momenteel gebruik en die ik niet meer zou kunnen/willen missen.

 1. Google collectie: mijn absolute nummer 1 omdat ik gebruik maak van Google Search, Gmail, Gmail for my domain (mailhosting van smetty.be), Google Reader (Bloglezer), Google Analytics (blogstatistieken), Google Talk (Chat), Google toolbar (Firefox plugin), Picasa (Foto album en fotobewerking) en de Google Docs en spreadsheets (documenten delen).
  Update 13/03: van concurrent Microsoft gebruik ik momenteel alleen de Windows Live Messenger.
 2. Flickr: foto service waar ik graag een 25 euro per jaar voor betaal.
 3. Last.fm: muzieksite (voor 2,5 euro per maand heb je meer opties, ik betaal alleen tijdens de maanden dat ik veel achter de computer zit).
 4. YouTube: als een filmpje niet op YouTube (ook Google) staat, dan staat het nergens. Hebben tot mijn verbazing en ontevredenheid onlangs een filmpje van mij verwijderd, en dit zonder het ergens (mail of op het dashboard) te melden.
 5. LinkedIn: netwerking site die steeds meer gebruikt wordt. Op 90 contacten heb ik zelf 10 mensen een uitnodiging gestuurd, de rest is organisch gegroeid. Zo belangrijk aan het worden dat ik er momenteel echt moeite voor doe om mijn profiel te updaten.
 6. Del.icio.us: zeer uitgebreide bookmark site.
 7. Slideshare: ideaal om zelf een presentatie op te laden of het werk van anderen te bekijken.
 8. Netvibes: erg mooie personalized homepage (ideaal te gebruiken als bloglezer met een uitgebreide lijst van services die ge´ntegreerd kunnen worden). Is mijn homepage momenteel, samen met Google Reader.
 9. My Opml: basic OPML (alle blogs die je leest in 1 bestandje) service.
 10. Skrbl: een online whiteboard. Nieuw in mijn collectie (voorbeeld), maar ik heb er de afgelopen uren al veel plezier aan beleefd.

Er zijn een hoop services die mijn top 10 niet gehaald hebben. Zijn er die ik echt zou moeten toevoegen in mijn top 10?

Oh ja, en voeg mij gerust als vriendje toe als je zelf ergens een account hebt.

U zegt?
 1. Tineke says:

  Ah. En niet Myspace? Ik ben er net op terechtgekomen, dankzij een link van jou bij Fixkes.

 2. Smetty says:

  Ik ben daar te oud voor ­čÖé

 3. Stijn says:

  Mooie lijst waarvan ik voorlopig maar de helft gebruik. Maar ben ondertussen al accounts aan het maken van de overige die me ook interesseren.
  Nadeel van al die accounts, is dat je het overzicht snel uit het oog durft te verliezen. Gelukkig weet netvibes, mijn favoriet, veel perfect samen te houden.
  Ook veelvuldig gebruikt: rememberthemilk.com en meebo.org beiden te integreren in Netvibes.

 4. Tineke says:

  Aaah. Ben ook be´nvloedbaar. Heb zonet accounts gemaakt bij Netvibes, Rememberthemilk en YouTube. Tot daar!

 5. Senne says:

  Als je Windows Live gewoon bent, vergeet je die oubollige google tools snel

 6. Tineke says:

  Wat is er eigenlijk zo geweldig aan Del.icio.us? Als ik daar ga kijken zie ik alleen lange lijsten links en tags? Vind je als deelnemer daar echt je weg in terug? Hoe gebruik jij het?

 7. Geregistreerde users gebruiken het om bookmarks te organiseren per keyword (om ze later gemakkelijker terug te vinden). Zelf gebruik ik del.icio.us om te kijken hoe populair mijn eigen pagina is. Bvb: deze pagina werd door meer dan 1000 mensen als bookmark opgeslagen.

 8. Tineke says:

  Google heeft wel goede tools, maar mijn probleem daarmee is dat je heel wat verantwoordelijkheid legt in de handen van een bedrijf. Het is allemaal wel gratis, maar geen open-source. Dat zou voor mij toch een groot verschil maken. Ik gebruik Google toepassingen wel regelmatig, hoor, maar hou mijn ogen toch open voor alternatieven.

Trackbacks for this post

 1. frederikmisplon.be » Web2.0-services die er voor mij toe doen
 2. Smetty’s Soapbox » Waar zitten uw friends?
 3. Smetty’s Soapbox » Que(t)chup

Leave a reply.