GarageTV

Eerst de disclaimer: U weet dat wij ooit een professionele band gehad hebben met Telenet. Ook vandaag hoor ik de ex-collega’s nog, de ene al wat meer (JA?) dan de andere. Momenteel staat er ook een banner op deze blog voor de besproken service. Onderstaande is geen reclame, wel een gebruikerstest.

GarageTV wil de Vlaamse YouTube worden. Meer bij Joris en Lama.

Wij deden een eerste test met een filmpje dat al meer dan 2 jaar oud is. Op het filmpje ziet u Bubblediver Smetty duiksignalen geven. Het was een duik naar het wrak van de Baron Gautsch, de meest indrukwekkende duik die ik ooit gedaan heb. Volgens mijn duiklogboek schrijven we 10 augustus 2004, 32 meter diep. U ziet op het filmpje veel Smetty, veel duik, maar helaas geen boot. Achter de camera zweeft Viking.


Note/Update: file tijdelijk onbeschikbaar op GarageTV(onderaan de post wel de YouTube versie)

Het opladen van het filmpje verliep uiterst moeizaam, zowel in Internet Explorer (versie 7.0) als Firefox (versie 2.0), met zowel crashes als dode uploads als resultaat. Na een aantal mislukte pogingen, lukte het wel.

De interface van GarageTV is redelijk eenvoudig. Alleen jammer dat de omgeving afzonderlijk (be)staat van Telenet’s uitgebreidere Digs.be platform (dus opnieuw vriendjes toevoegen, een profiel aanmaken, stats verzamelen, taggen etc.).

Ik denk dat GarageTV en Digs.be potentieel hebben om het Vlaamse publiek aan te trekken. Zeker voor diegenen die geen interesse hebben in een wereldwijde omgeving.

Technisch lijkt er voorlopig nog heel wat fout te gaan. Bijna niemand leek in staat om mijn filmpje te zien. Voor een uitgebreid overzicht zullen we dus beter wachten tot de eerste kinderziektes er uit zijn. Benieuwd of u het filmpje in deze blogpost kan openen. Bij mij werkt het soms. Mijn profiel (met video) op GarageTV staat hier.

Update:

De YouTube versie

[tags]GarageTV, Telenet, Digs.be[/tags]

U zegt?
  1. Tom says:

    Er is een witte ruimte te zien in het midden van je post, maar geen filmpje (FF & IE7).

  2. CraHan says:

    Ze zijn jammer genoeg niet de eerste belgische video website. Zo is er al een tijdje http://www.16plus.be en ook http://www.kladtv.be (beide videosites la youtube).

Leave a reply.