Exotisch

Vanochtend al om 7u30 telefoon. Tot voor een maand was ik op dat uur nog lang niet opgestaan. Maar sinds ik voltijds op school werk, maakt de wekker in mijn hoofd mij elke dag ergens tussen 7u en 7u30 wakker. Het zou ook kunnen zijn dat het de nieuwe klak-klak buurvrouw van rechts boven is die consequent rond dat uur lijkt te tapdansen (uw schoenen met een grote hak uitlaten als je thuis bent, is toch een schone deugd ze, leren ze dat tegenwoordig niet meer?) of de buurman van links die elke ochtend tegen 7u15 thuis komt (alweer bij uw lief gaan zitten en niet meer thuis geraakt?).

Terug naar de telefoon. Ik had gisterenavond 3 documenten verstuurd, waarvan 1 dringend, en net die mail was niet aangekomen. Lost in cyberspace. En zo verstuurde ik vandaag om 7u34 (noteren in mijn eigen geschiedenisboekje dat ik dan al aan het werk was) opnieuw die mail, en iets later terug en nog iets later nog een keer. Geen enkele mail bereikte de bestemmeling. En het werd natuurlijk elke minuut dringender. Uiteindelijk dan maar het document opgeladen binnen de ELO (elektronische leeromgeving). Als plan A niet werkt, dan schakelen we plan B in.

Nu is het niet de eerste keer dat documenten van mij niet bruikbaar zijn (toen waren ze tenminste wel aangekomen). De vorige keer had ik nog geen Office 2003 en bleek mijn document alleen leesbaar in Office 2007. Oeps. Ik hoorde dus langs de andere kant van de telefoon iemand denken: “ze heeft weer iets exotisch gedaan”. Maar ik ontken. Ik ontken helemaal.

Allez ja, omdat mijn proofing tools nog niet in orde waren op het moment van versturen, heb ik het document wel eens door Open Office gedraaid om de spelling te checken. En dan weer opgeslagen als een Microsoft document. Maar dat doet er toch niet toe?

Misschien staan mijn mails geparkeerd op een server ergens. Of sta ik op de zwarte lijst van de mailserver. Ik ontken nogmaals formeel dat ik exotische dingen doen. De oorzaak moet iets in cyberspace zijn.

U zegt?

Leave a reply.