In Ear

Het is weer zover. Mijn oortjes zijn naar de vaantjes.

oortjes

Ik kocht ze voor ongeveer 60 euro. Een jaar later werkt alles nog, maar de beschermende laag ter hoogte van de oordopjes is helemaal weg.

Ik ben nu aan het twijfelen of ik terug een gelijkaardige set ga kopen. De berichten over beschadiging van het oor (in-ear) worden alsmaar luider en doof worden kan niet de bedoeling zijn. Als ik er koop, moeten ze bij voorkeur wel onder mijn fietshelm passen. Maar is dat eigenlijk wel realistisch?

U zegt?
 1. O. says:

  Een Luxeprobleem Smetty?

 2. Smetty says:

  Ik vraag me gewoon af of ik gezondheid (niets in je oor) en comfort (overal waar ik dat wil naar muziek luisteren) kan combineren.

  Misschien is het antwoord dat je gewoon niets in of op je oor mag zetten. Voor mij is dat geen luxeprobleem, maar eerder een bezorgdheid over mijn gezondheid.

 3. boesboes says:

  De nieuwe oortjes die bij de ipod nano worden geleverd zijn schitterrend! Ik heb ze nu 4 tal dagen. Nooit zo’n goeie oortjes gehad. Ik vond de vorige apple ooirtjes niet denderend, deze daarintegen…

 4. Ik heb onlangs (in de Fnac, voor weinig geld) zo’n koptelefoon gekocht die je niet op de klassieke manier op je hoofd zet. De twee “oortjes” zijn met elkaar verbonden via een plastieken beugeltje dat gewoon in je nek hangt. Je hangt dat ding als het ware aan je oren. Het zit niet slecht, al begint het wel beu te worden na een tijdje maar je hebt het voordeel dat het wel onder een fietshelm zal passen.

  Je moet anders maar eens binnenspringen in de Zuiderpoort als je dat eens wil proberen, al dan niet met fietshelm 😉

 5. Britt says:

  Of als je gratis exclusieve oortelefoontjes wil kan je ook http://fwdmagazine.zdnet.be/ kopen. Met praktische cursus cd’s converteren naar een goed georganiseerde mp3-bibliotheek…

 6. Smetty says:

  @Britt: Klinkt als 2 vliegen in 1 klap.

  trp trp
  * Ik loop al naar de krantenwinkel *

 7. Ben says:

  In ear dopjes zijn (theoretisch) minder schadelijk voor je oren dan de standaard dopjes die je bij je speler krijgt. Omdat ze in je oor gaan en dus geluid-isolerend werken hoef je ze minder hard te zetten. Met andere woorden je hoeft het omgevingsgeluid niet te compenseren. Mocht je meer willen weten over in ears kijk dan eens op: http://mp3.hakstege.net
  Succes,

  Ben

Leave a reply.