Barcamp, GovCamp, DrupalCON en OSCON

Peter Forret heeft na Barcamp 1 al een vervolg klaar: Barcamp 2 (24/09).

Maar er is meer. Het belooft een erg drukke week te worden daar in Brussel, want tegelijk loopt er ook OSCON 2006 (O’Reilly European Open Source Convention), GovCamp (overheden en andere instellingen) en DrupalCON (Drupal community).

Een overzicht:

Barcamp week

Zelf zou ik ook interesse hebben in een EduCon. Smetty droomt weg: * Een samenwerking van Edublogs.be en Edublogs.nl. En SURF en het Ministerie van Onderwijs om de kosten te dragen * Frankske? Maarten? Edubloggers?

Infomercial: Nog te ver weg september? Dan zijn er de Barcamp Podcasts om met te beginnen.

[tags]Barcamp Brussels, GovCamp, DrupalCON, OSCON 2006[/tags]

U zegt?
 1. Aan Universiteit Gent hebben we elke twee jaar een evaluatie- en een functioneringsgesprek (alternerend). Dit jaar was het functioneringsgesprek aan de beurt.
  Ik had net de eerste BarCamp Brussels achter de rug en aangezien het doel van een functioneringsgesprek is dat de werknemer zijn ‘desiderata’ uit de doeken deed, vertelde ik dat ik UGent graag een BarCamp Ghent zou zien organiseren (Het Pand lijkt me daar een zeer geschikte plaats voor).
  Er was interesse om eerst eens een interne BarCamp te houden (DICT only) waarbij elke afdeling een aantal projecten kan voorstellen (DICT is ondertussen zo groot aan het worden dat de ene afdeling soms niet meer weet waar de andere mee bezig is). Als dat aanslaat, kan er gepraat worden over een externe BarCamp. Waarom niet meteen in het kader van AUGent?

 2. Smetty says:

  BarCamp AUGent… Dat zou mooi zijn… Er lezen hier normaal een paar AUGent mensen mee. Goed idee Bruno!

 3. Herinner me eraan dat ik je morgen (privé) een lijst stuur met mensen van UGent, Hogent, Artevelde en HoWest die mogelijks interesse zouden hebben. Op 7 augustus komt mijn afdelingshoofd terug uit verlof. Misschien kunnen we tegen eind augustus, begin september eens samenzitten? We hebben een reeks studiedagen achter de rug waarop SAP, Informat, etc… hun product voorstelden in de MultiMediazaal van DICT (voorheen ARC). Een extra studiedag omtrent FOSS oplossingen is zeker ook een optie.

 4. Danny Cools says:

  Eigenlijk begint de drukke week nog wat vroeger met:

  World Firefox Day

  Vrijdag 15/09 is het einde van de campagne om je naam in de Firefox source code te laten opnemen

  Software Freedom Day

  Zaterdag 16/09 is het voor de derde keer dit grassroots event om FOSS te promoten

  Ik wil het Pinguin pak voor in de Veldstraat wel opnieuw bovenhalen, zou leuk zijn mochten we het dit jaar in 2 steden kunnen doen.

  Wie doet mee?

 5. Smetty says:

  Heb je genoeg Pinguin pakken?

 6. Ha, ik doe ook mee! Lang leve Pinguin pakken!

 7. Danny Cools says:

  Allright, ik zal de theater winkel terug opsnorren.

  Volgende week zal ik SFD-team starten so we can get going.

Leave a reply.