Nieuwe hardware, andere software

Het is zover (ik had het hier al aangekondigd). Mijn portable liet de laatste weken niets eens meer toe dat ik meer dan 2 of 3 applicaties tegelijk draaide. Ik had een herinstallatie gepland, maar die wou ik voor de zekerheid niet doorvoeren alvorens de vakantie begon.

Het is uiteindelijk geen herinstallatie geworden, maar wel het in gebruik nemen van een oudere portable (ACER TravelMate 8000) van mijn Viking. In die portable zaten een defecte harde schijf en batterij. Het eerste is alvast vervangen, naar het 2e moeten we nog op zoek. Geen nieuw speelgoed, maar toch een wereld van verschil in vergelijking met mijn oude doos. Ik twijfel ook nog of ik ga leren werken met het huidige QWERTY toetsenbord of toch het (originele) AZERTY keybord erop ga zetten . Als ik bij dit keybord blijf, ga ik op andere plaatsen (zoals op school) weer moeten wennen aan AZERTY.

Ik begin softwarematig vanaf nul, wat zal betekenen dat er een hoop nieuwe keuzes gemaakt kunnen worden. Voorlopig:
OS: Windows Vista
Office: Open Office, Office 2003 en Office 2007.
Browser: FireFox en Internet Explorer 7.
Mail: Thunderbird (maar misschien laat ik mij toch overhalen om ook eens naar Outlook 2007 te kijken).
Media Players: iTunes, Windows Media Player 11 en QuickTime Player
Chat: G-Talk, Skype en Windows Live Messenger
Podcast: Doppler
Blogs: RSS Bandit
Torrent: uTorrent
Audio: Audacity
Tekenprogramma: Paint.NET (testfase)
PDF: Foxit Reader (Update 14/07, vergeten)

Het grote twijfelgeval is momenteel dus de keuze tussen Thunderbird en Outlook 2007. Misschien dat ik mijn keuze ga maken op basis van waar ik mijn agenda ga onderbrengen, die dan weer in sync moet zijn met de telefoon die ik in gebruik ga nemen (mijn P900 is de volgende die op pensioen mag).

BlogBridge (mijn RSS-lezer tot nutoe) zou onder Vista niet goed draaien, waardoor ik maar overgestapt ben op RSS Bandit (ik ben niet laaiend enthousiast neen). Iemand suggesties voor een reader onder Vista? (online lezers heb ik al, het moet een applicatie zijn).

Een ander programma waar ik over twijfel is de anti-virus. avast! doet het prima, maar de laatse versie was wel opdringerig. Toch nog eens kijken.

Ik ben ongetwijfeld nog een paar programma’s vergeten. Er zijn ook een paar kleine applicatie’s waar ik de licentiecode terug zal voor moeten zoeken. Ergens. Vanaf nul beginnen is wel plezant, maar ik weet ook dat er hier de komende dagen veel niet zal werken. Met al die nieuwe applicatie’s gaat de leercurve ten hoofde Smetty ook ernstig de hoogte in.

U zegt?
 1. RSS Lezer: FeedDemon is uitstekend, en synchroniseert met Newsgator online.

  En Outlook 2007 is echt wel een heel ander beestje van Thunderbird, ‘t is zo’n beetje het verschil tussen een fiets en een mobilhome: allebei uitstekend goed voor wat ze doen, maar moeilijk te vergelijken. ๐Ÿ™‚

 2. Huug says:

  Antivirus?
  AntiVir – Wreed content van!
  http://www.free-av.com/

 3. Smetty says:

  Thx guys.

  De fiets in de mobilhome leggen gaat ook niet. Damm ๐Ÿ˜‰

  AntiVir ziet er goed uit. Maar kon geen Vista versie vinden ๐Ÿ™

 4. Corto says:

  Met een querty toetsenbord werken, went erg snel. (Ik werk zowel met AZERTY als QWERTY).

  Het enige grote nadeel is bij QWERTY het typen van “้”, “่”, “๋”, …

 5. wannes says:

  Ga mezelf een van de komende weken ook eens aan het opkuisen zetten.
  KWestie van de grote lenteschoonmaak niet voor eeuwig uit te stellen.
  En dan een duidelijke scheiding te maken: wat wel en wat niet.
  Outlook zowieso. En Adobe knutselgerief. En, waarom niet, linux? Misschien valt dat wel eens te proberen, zeker nu ik zo’n halve ITnerd/geek aan het worden ben…

 6. Tips voor “tekenprogramma’s”: The Gimp en Inkscape. Beiden totaal andere toepassingen, maar ik wil ze altijd op mijn pc hebben.

  Misschien ook geen PDFCreator? Is altijd handig ๐Ÿ™‚ Of is die Foxit ook een writer?

 7. Smetty says:

  Met Foxit reader kan je niet schrijven. Ik gebruikte tot op heden Open Office (Writer onderdeel), maar het kan nu ook in Microsoft Office 2007. In de Beta nog standaard aanwezig, in de offici๋le versie zal het via een plugin-omweg moeten.

  PDF’s schrijven was mijn meest gebruikte functie in Open Office…

 8. Digita says:

  Momenteel zijn er bij velen nog problemen met Vista, laten we hopen dat de volgende service pack hier iets aan veranderd.

Leave a reply.