Gollum in de opera

Een verzinsel over Cindy Kate (CK):

Gezien de positieve ervaringen na het vorige operabezoek, besloot Corto Cindy Kate opnieuw mee uit te vragen. “Dit keer gaat het over ‘die wereldberoemde ring’ ” had Corto gezegd.

Cindy Kate was helemaal enthousiast. The Lord of the Rings in de opera! Dat kon alleen maar fantastisch zijn. En welke operazanger zou er Gollum spelen? Daar moesten ze toch echt een klein manneke voor vinden dat ook nog eens niet al te mooi was. In de verte weerklonk al onder begeleiding van snoeiharde violen en een klein streepje harp: “my precious, my precious”.

Das Rheingold” las Cindy Kate op de affiche aan de ingang van het operagebouw. Vreemd, want The Lord of the Rings speelde zicht helemaal niet aan de Rijn af. En wat moest Frodo nu met Rijngoud doen? “Allez tof, een nieuwe aflevering”, dacht Cindy Kate terwijl ze op het zijbalkon ging zitten op de 3e verdieping.

Zo hoog zit je nog niet in het ‘kiekenkot’, maar de plaatsen zijn er wel erg krap. Het viel Cindy Kate al snel op dat hoe meer je voorover leunde, hoe gekker de mensen op de 2e rij achter je deden. En als je echt goed naar voor ging leunen, dan moesten ze zelfs recht staan. Op zich een leuke bezigheid voor tijdens de mindere momenten natuurlijk.

Cindy Kate maakte kennis met de Rijndochters die volgens haar een goede partij zouden zijn voor Frodo. Maar ze zouden vast schaapachtig doen over Gollum. Na de Rijndochters kwamen de goden, de reuzen, en een dwerg. Maar geen Frodo en geen Gollum.

Na de voorstelling legde Corto uit dat de opera een onderdeel was van Wagner’s Ring des Nibelungen en dat Das Rheingold al in 1869 in München in première ging. “Volgend jaar gaan we naar Die Walküre,het vervolg, kijken” beloofde Corto.

Maar dat wist Cindy Kate nog niet zo zeker. ” ‘t is goed”, zei ze, “maar alleen als Frodo en Gollum dan wel meedoen”. Corto wist op dat moment zeker dat hij volgend jaar iemand anders zou uitnodigen voor een bezoek aan de opera.

[tags]Das Rheingold, Die Walküre[/tags]

U zegt?
  1. Corto says:

    Lap. En ik die dacht nog eens een interessante bespreking aan mijn lievelingsfigurante te kunnen doorzenden …

  2. Smetty says:

    @Corto: leest ze niet graag verhaaltjes? Zelfs niet ééntjes waar jij in meespeelt? Allez zeg.

Leave a reply.