Bloggen met Word 2007

Ik wist niet zeker of ik het leuk zou vinden om te bloggen met de nieuwe versie van Word. Maar Ola. Dit is gewoon fantastisch.

Links bovenaan staat een Office bol (Microsofties hun haar gaat vast recht staan bij zo een woord). Als je daar op klikt krijg je de optie om een blogpost te publiceren. [klikklik op de thumbnail om te vergroten]
Office1

In het volgende scherm (een beetje onlogisch wordt er een nieuw document geopend ipv verder te gaan in het geopende) kan ik mijn post schrijven. Er is een veld voorzien voor de titel, de body van de post komt er gewoon onder.

Office2

Via de “Manage Accounts” optie heb ik Smetty’s Soapbox toegevoegd.

Office3

Mijn postje is bijna klaar, en het enige wat ik nog moet doen is publiceren. Het meegeven van foto’s is mij nog niet helemaal duidelijk en daarom publiceer ik in draft, om vervolgens de foto’s via WordPress nog manueel toe te voegen. Er is ook nog een bug met de data velden, maar mijn inhouse Microsoft evangelist heeft daar al een fixje voor geschreven (de link + target gaan wel gewoon via Word 2007). Gezien de bug fix het data probleem oplost, verander ik alleen nog de categorieën in WordPress en voeg ik ook de tags toe (dat laatste kan ook in Word, maar niet via de plugin die ik gebruik).

Rest er mij nog te publiceren als draft. Iets wat echt instant gebeurt.

Office4

Ik ben onder de indruk. Over het gehele 2007 Office System pakket eigenlijk. Misschien dat ik daar later nog iets over blog. Ik ga eerst mijn eigen examen Word nog eens maken en kijken hoe dat gaat met deze versie.

Note/Ter info:

 • Ik geef als lector Media vandaag Word, Excel en PowerPoint.
 • Ik werd niet gevraagd om hierover te bloggen.
 • Microsoft Office System 2007 Beta kan momenteel door iedereen gratis gedownload worden.

[tags]Microsoft Office 2007, Word 2007[/tags]

U zegt?
 1. Hey Cindy, leuk om je te zien bloggen vanuit Word 2007! OneNote 2007 op een TabletPC al geprobeerd om te bloggen?
  De Microsoft “bol” in Windows Vista die de “start-button” vervangt heet vooralsnog “the orb”. Geen idee of het Office team nog een andere naam heeft voor de “Office 2007” bol maar deze vervangt het traditionele “File” menu.
  Het nieuwe document dat geopend wordt is gebaseerd op een “blog” template. Dezelfde experience heb je via File | New | New Blog Entry …
  Waar wacht je inhouse evangelist op om een .NET managed wrapper te schrijven rond de plug-in die je tags aanmaakt? 😉
  -David

 2. Smetty says:

  Mwahaha. The orb. Dat moet beter kunnen hé. 🙂

  Ik droom al lang van een TabletPC. Wel op een dag… Mijn Acer Travelmate zal toch geen jaren meer meegaan.

 3. Tom says:

  Ik heb Office 2007 bèta gisteren ook geïnstalleerd en het ziet er inderdaad allemaal mooi uit. Ik vrees wel dat er heel wat mensen moeite gaan hebben met de hertekende interface.

 4. frans says:

  dat zal binnenkort ook wel werken in OpenOffice.org zeker? 😉

 5. @Frans
  waarschijnlijk wel … that’s what they call innovation, right?

 6. Huug says:

  2007 ? Pfft, ik ben niet zo gek van de ‘plopsaland’ look and feel. (Cfr. Tom’s opmerking.) En mijn website kan ik sinds jaren met de ftp-functie van UltraEdit updaten. Warm water heruitgevonden. Maar goed, ik heb nog niet alles getest, ben ermee bezig.

 7. Huug says:

  De beta gisteren eraf gesmeten, zonder problemen. Maarrr… toen ik met mijn ‘oude’ Officepakket wou werken waren er een boel dll-etjes verdwenen. (Delletjes) Nochtans aangevinkt bij installatie van de beta: ‘keep existing files’. Heb de hele mik opnieuw mogen herinstalleren. ‘t Is maar dat U het weet.

 8. Ziet er heel leuk uit. Ik heb zelf die Office 2007 nog niet geïnstalleerd maar ben dat zeker van plan in de komende weken.

  Grz, Kris.

Trackbacks for this post

 1. 11 a.m. » Blog rechtstreeks updaten vanuit Word 2007? Gaat dat?
 2. Smetty’s Soapbox » Windows Live Writer

Leave a reply.