Boor

Deze week moet ik elke dag op rond of voor 7u (dat is op zich al erg slecht voor mijn humeur want ik ben een avondmens). Ondanks het vroeger uur wordt mijn wekker toch al een paar dagen net vooraf gegaan door de verbouwingswerken bij de buren. Ik denk echt dat die werkmannen met hun horloge klaar staan om exact om 7 uur te beginnen boren (wettelijke nachtrust is dan inderdaad voorbij). Gedurende de rest van de dag lijken ze die dan niet meer nodig te hebben. Maar klokslag om 7u zetten ze die boor aan voor het komende half uur. Ahhhhhh.

Zouden ze die bij het begin van de werkdag moeten testen? Of is dat gewoon een fijne start van de dag? Of een leuk spelletje: om ter snelst de boor aanzetten voor een half uur.

Toch wens ik de buren veel succes met de verbouwingswerken en hoop dat het snel gedaan mag zijn.

Boodschap aan de huisbaas: weet je dat wij onze keuken tijdens de wintermaanden “de vrieskist” moeten noemen? Waarom krijgen wij geen verbouwingswerken? Ik beloof dat ik niet zal zeuren over vroeg opstaan en over boren. Kan ik eindelijk zelfs eens de boorknop induwen om 7u.

* Ik zie de werkmannen al schrikken bij de moordlustige blik in mijn ogen, terwijl ik in de ene hand een wekker vast heb die rinkelt om 7 u en in de andere hand… hun boor. *

U zegt?
 1. kristof says:

  de rest van de dag moeten ze de schade opruimen 😉

  Zelf net een verbouwing (bijna) achter de rug, en ik had soms medelijden met mijn buren… maar nu’t nieuwe huis in orde is ga ik zaaaalig slapen 🙂

 2. Martijn says:

  Ik ken het maar al te goed. :((
  En ik heb het hen al eens gevraagd.
  Antwoord: hoe kan je nu weten dat wij de rest van de dag niet boren ? En waarom begin je je dag met zagen ?

Leave a reply.