Plof

Vorige week stond ik te dromen bij de verkeerslichten (ik was met de fiets). Aan de overkant (2X2 baansvak) werd het groen, ik keek uit gewoonte naar links, en schrok toen van het feit dat er toch een auto voorbij snorde terwijl ik de straat wou oversteken. “Het is rood” zei de vent naast mij. Hij had gelijk, want het was alleen groen voor de andere kant van de weg. Normaal worden die lichten gelijk groen. Ik vond het dan ook verwarrend dat het op 4 meter van mij (blijkbaar) rood was en 10 meter verder groen.

Ik was plots klaar wakker en hoorde in mijn hoofd de plof die ik zou veroorzaakt hebben als ik gewoon was overgestoken. Sindsdien ben ik weer alerter en heb ik die plof nog een paar keer gehoord.

Vandaag was de plof er weer. Dit keer was ik niet aan het dromen. Op het kruispunt lag een studente met fiets die aangereden was door een auto. Gelukkig zonder erg, want ze stond vrij snel op en ook de fiets zag er nog goed uit.

Daarnet besefte ik ook dat ik die plof een paar maanden geleden voor het eerst gehoord heb toen ik een aanrijding met een motorfiets zag.

De ring rond Gent is gevaarlijk. En zeker de 3 kruispunten in mijn buurt. Ik heb toch minstens 10 aanrijdingen gezien de laatste maanden, allemaal op 300 meter afstand van elkaar.

En toch hoop ik die plof niet meer te moeten horen.

U zegt?
  1. wza says:

    Ik weet niet wat er scheelt (buiten ‘t feit dat ik ‘t niet erg nauw neem met de verkeersregels) maar ik ben deze week al drie keer net niet verongelukt. En keer bijna onder de tram aan ‘t Zuid gereden (m’n eigen schuld, verkeerd ingeschat), vanmorgen bijna een autodeur eraf gereden in ‘t naar beneden crossen van de Dampoortstraat naar ‘t Steendam (van die plots opengaande autodeuren is iets veelvoorkomends) en dan nog bijna iets wat tot een kettingbotsing had kunnen leiden veroorzaakt aan ‘t geschifte kruispunt op de brug aan BelleVue; daar moet je als fietser echt wel bij de pinken zijn, ‘t is groen voor de linksafslaande auto’s op dezelfde moment als fietsers en voetgangers verondersteld worden over te steken.
    Ik heb nu wel ontdekt dat er onder de brug een fietspad is, ik denk dat ik voortaan maar langs daar rijd.

  2. Steefje says:

    De mensen in gent rijden veel te hard volgens de regeltjes waardoor ze niet meer deftig opletten in’t verkeer.
    Volgende keer als er nog iemand zijn deur opendoet zonder te kijken spring ik van men fiets en laat deze maar tegen die deur knallen.

Leave a reply.