Ram Tijger

Vandaag voor het werk bij een bekende BR (bekende reclamepersoon) langs geweest: Josephine Overeem (interview Trends). Ik kende de dame in kwestie niet, hoewel ze blijkbaar een monument is in de Belgische reclamewereld. Zo schreef ze tot een paar maanden geleden de fel gesmaakte nieuwsbrief CV-news.

Een online kip als ik kent alleen bloggers, en zie daar de aanleiding van onze ontmoeting. Misschien dat deze dame van 60 alsnog de reclamewereld gaat leren bloggen. Ik ben benieuwd.

Josephine is ook bekend voor haar geloof in de astrologie. Het duurde maar een paar minuten voor ik omschreven werd met mijn dierenriemtekens: Ram (Westers) -Tijger (Chinees). Zo zal ze mij ook onthouden beloofde ze. Ik kreeg ook een opsomming van alle ram tijgers uit haar leven.

Naast Smetty en Cindy Kate, krijg ik er nu dus ook Ram Tijger bij. Best stoer, ik wil niet ruilen met de vis-ratten onder jullie. Dat moest even gegoogled worden vanavond:

Matiging: De werkelijke uitdaging voor de Tijger schijnt gelegen te zijn in het leren begrijpen van het concept ‘matiging’….

Vooruit en niet achteruit: “Ram-Tijgers zijn charmant en vlot en vaak ook een beetje onuitstaanbaar. Dat komt omdat ze veel kabaal (toeval) kunnen maken, een Ram-Tijger stormt als het ware door het leven en neemt het ene risico na het andere. Ze hebben een hekel aan sleur en kennen meestal ook maar één richting en dat is vooruit. Ram-Tijgers kijken zelden achterom en daardoor zijn ze nog kwetsbaarder voor een aanval in de rug dan de andere Tijgers.” (Zelf je teken checken?)

Ik lees graag mijn horoscoop, vooral de passages over hoe helfdhaftig ik wel niet ben, en passioneel en zo. Het is niet de eerste keer dat ik bedreven astrologen tegen kom, en die kunnen dan akelig juiste dingen over je zeggen. Ik ben vooral blij met de toevoeging van het tijger aspect. Bij de ram alleen ging het altijd maar over koppig zijn en vooruit vliegen. Met de tijger erbij verwacht ik een beetje mee respect. Een upgrade als het ware.

Ram Tijger. Ach ja. Zou het? Nu nog even zoeken wat het concept ‘matiging’ zou kunnen betekenen…

[tags]Josephine Overeem, Ram Tijger[/tags]

U zegt?
 1. Pietel says:

  Als ik mij niet vergis stond er een tijdje geleden een interview met haar in de weekendbijlage van de morgen.

 2. Smetty says:

  Zou best kunnen. Na het stoppen van die nieuwsbrief heeft ze alle media gehaald.

  Het is ook een toffe madam. Zo eentje die ik eens graag een hele avond zou horen vertellen. Straffe verhalen, boeiende weetjes… dat soort dingen.

  Bij voorkeur op een mooie zomerdag en met een fles wijn in de buurt. Maar dat wens ik mij bij elk gesprek toe.

 3. LVB says:

  Citaat uit haar interview met de Morgen:

  http://lvb.net/item/2192

  Citaten uit haar interview met Trends:

  http://lvb.net/item/2193
  http://lvb.net/item/2195
  http://lvb.net/item/2194

  Enfin, met haar geloof in astrologie daalt ze toch wel wat in mijn achting…

 4. Marc Ernst says:

  Over Josephine Overmeem, die ik al ruim 20 jaar ken en waar ik ooit voor werkte, schreef ik een blog (aanvankelijk op hrm.net, maar nu ook consulteerbaar op mijn nieuwe ‘stek’ HRMblogs.net): Een hommage – met weerhaakjes – aan Josephine Overeem, een verwante journalistieke pitbull (tot voor kort hoofdredacteur/uitgever van CV News)

  Link: http://www.hrmblogs.net/blogs.asp?iid=A63A5AA5C

Leave a reply.