Krimpsels

Mijn energie niveau is de laatste dagen schrikwekkend laag. Natuurlijk verwerp ik het idee dat een paar dagen na elkaar op stap gaan de reden zou kunnen zijn. Voorjaarsmoeheid. Dat is pas een uitleg die telt. Helaas alleen te gebruiken na de winter en tot aan de zomer.

Bij de dokter kunnen we wel een pilletje gaan halen, vroeg gaan slapen zou een alternatief zijn, maar echte vrouwen die gaan shoppen. Dat komt ook goed uit voor een ander probleem dat ik vaststelde in mijn kast. Alle t-shirts met lange mouwen lijken plots gekrompen. Lieve vrienden proberen dan voorzichtig te polsen naar een eventuele gewichtstoename. Zelfs als zou dat laatste het geval zijn, hoe kunnen dan al mijn mouwen zoveel korter geworden zijn? Of zijn mijn armen misschien korter geworden? De wastrommel heeft het alleen op mijn specifieke kledij gemunt, zodat we hier toch stilaan moeten denken aan… “krimpsels”.

Nog niet zo lang geleden was ik meer dan een jaar actief als mystery shopper. Ik moet toegeven dat kledij kopen toen iets vlotter ging dan nu. Meestal kreeg je een budget, moest je volgens een bepaald scenario iets kopen en nadien terugsturen via de post. Echt veel heb ik niet terug gestuurd toen. Zeg nu zelf, je moet eerst een half uur zoeken, mag dan het genot ervaren van een aankoop om vervolgens weer alles te moeten afgeven aan de postbode. Dat is pas plezier bederven.

Het mysterie shoppen kon ook vervelend zijn. Vijf winkels van dezelfde keten bezoeken op 1 week tijd gaat snel vervelen. Soms voelde ik mij ook schuldig. Dan had die alleraardigste mevrouw zoveel moeite gedaan om mij te helpen, maar dan stond er in het scenario dat ik na een half uur de aankoop terug moest brengen. Met tranen in de ogen gaf ik de kledij terug. En ik zag die mevrouw denken: “die mystery shopper hebben we deze maand dan ook weer gehad”.

In de ondergoedwinkel mochten we iets kopen ter waarde van 3€. Dat viel meestal niet goed mee. Om niet boven dat bedrag te moeten gaan, werd er aangeraden om een soort “was-zakjes” te kopen. Maar ik maakte er een punt van om in elke zaak een onderbroek of een paar kousen voor die prijs te kopen. Achteraf gezien had ik misschien toch beter gespaard voor een grote “was-zak”. Dan had ik daar t-shirts met lange mouwen in kunnen doen. En dan had ik nu geen last gehad van krimpsels. Er zal dan ook niets anders opzitten dan veel te gaan shoppen de komende weken. Voor krimpsels bestaat er helaas geen andere  remedie.

U zegt?
 1. maizenaman says:

  ben je misschien tijdens de lange wintermaanden en de vele blog meetings ongemerkt van b-cup naar c-cup gegaan? Dan worden de mouwen ook automatisch iets korter. (volgens mijn vrouw)

 2. Smetty says:

  Laten we maar niet te veel in detail gaan hier. Grijns.

  Maar ik spreek wel over 10 cm krimpsels aan de mouwen op 1 winter.

  Ik blijf een fysisch verband ontkennen đŸ™‚

 3. Petra says:

  Hey! Ik heb me ook bij een paar bedrijven opgegeven als mystery shopper en ik vroeg me af bij welk bedrijf jij werkte? Groetjes!

 4. Smetty says:

  Het begint met een M.

Leave a reply.