www.ikbenvoor.be

Wie mijn blog regelmatig leest, heeft hier al vaker urls (1, 2)in de titel van blogposts zien staan. Dit keer heb ik hem niet zelf verzonnen.

www.ikbenervoor.be

Vorige week regende het terwijl ik van Mechelen naar Antwerpen reed. En u weet: regen + autostrade = file. Op een bepaald moment viel mijn oog op de slogan “www.ikbenvoor.be”. Ik herinner me dat ik eventjes hebben zitten nadenken waarvoor ik allemaal zou kunnen zijn. Twee drukken op de gaspedaal later, was ik het bord al weer vergeten. Pas toen ik er meer over las in T-Zine, kon ik de advertentie eindelijk plaatsen.

Een woordje uitleg staat ook op de gelijknamige website:

Op 31 maart 2006 treden belangrijke wijzigingen aan de verkeerswet in voege. Om de automobilisten hiervan op de hoogte te brengen, is er van 13 februari tot 12 maart 2006 een affichecampagne langs de autosnelwegen te zien, daar wordt verwezen naar de ikbenvoor-website voor gedetailleerde informatie over de nieuwe wetgeving. Parallel hiermee worden 1.300.000 boetekaarten verspreid, dit is een postkaart met daarop een overzicht van de meest voorkomende overtredingen en de nieuwe tarieven.”

Natuurlijk ben ik voor meer verkeersveiligheid, ook als ik daarvoor een bepaald comfort moet inleveren. Maar de slogan en de campagne “www.ikbenervoor.be” was voor mij persoonlijk helemaal de mist ingegaan als ik T-Zine niet gelezen had. Ik heb trouwens mijn twijfels bij het gebruik van urls als slogan.

Waar de “www.ikbenvoor.be” campagne mij totaal koud laat, kan ik nog steeds stil worden van een campagne zoals “Sarah, 8 jaar. Voor altijd”. Brrrrrrr. Kippenvel.

Sarah, 8 jaar

(Beide campagnes zijn afkomstig van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid of het BIVV)

[tags]BIVV, www.ikbenvoor.be[/tags]

U zegt?
 1. christophe says:

  Wat mij nog meer tijdens het rijden opviel, was dat er over de hele E19 stickers op de affiche geplaatst waren met “Vlaamse onafhankelijkheid”, onder ‘Ik ben voor’. Vond ik persoonlijk wel best grappig en goed gevonden, en pas bij de derde sticker (die wat schuiner opgeplakt was), was ik helemaal zeker dat het niet bij de campagne hoorde…

  En Smetty, het is trouwens http://www.ikbenvoor.be (niet:www.ikbenERvoor.be), uit de lapsus blijkt inderdaad duidelijk dat url-reclame voor jou niet werkt…:)

 2. Smetty says:

  Inderdaad, ik heb het aangepast. Bedankt.

  Preferred reading… phoe…

  Geen detail, maar wel een bewijs dat ik niet lieg ;-).

Leave a reply.