Stofzuigerzakken bij Viking Direct

Er zijn producten die je altijd in de gewone detailhandel koopt. Stofzuigerzakken bijvoorbeeld. Geen haar op mijn hoofd die dat linkt met een online aankoop.

Ik ben al een tijdje hopeloos op zoek naar stofzuigerzakken van het type FC 8021. Omdat ik ze echt nergens kon vinden, vroeg ik ook de mama om mee te kijken. Een paar weken en enkele winkels later hebben we beiden overal hetzelfde gehoord: ze zijn “in bestelling”.

Omdat er op de stofzuigzak een url stond (it’s an e-world after all), hoopte ik daar de zakken te kunnen kopen. Verder dan “s-bag dustbags are available in a large network of outlets” en “Contact Philips” kwam ik echter niet. Een gemiste kans als je het mij vraagt.

Op de website van Philips kan ik mijn weg niet goed vinden en ik kom uiteindelijk bij Viking Direct uit (niet te verwarren met het andere Viking woord op deze blog). Na lang aarzelen voer ik toch volgende bestelling uit:

Stofzuigzak

Stofzuigzak 2

Ik aarzel omdat het eind totaal €19,34 bedraagt. Vrachtkosten van €7,50 vind ik veel, maar de €3,50 garantie is eigenlijk absurd. In de verkoopsvoorwaarden kan ik alleen dit vinden: “Behalve indien partijen anders overeenkomen, waarborgt de Verkoper dat de Goederen, bij normaal gebruik, in overeenstemming zijn met de productspecificaties die voor de Goederen van kracht zijn op het ogenblik van de bestelling van de Goederen. Deze waarborg geldt voor een periode van 2 jaar vanaf de levering van de Goederen en omvat niet de gevolgen van normale slijtage, verkeerd gebruik of gebrek aan onderhoud.” Ik heb dus €3,5 betaald voor de garantie dat mijn stofzuigerzakken zeker 24 maanden bruikbaar zijn????

Nadat ik de bestelling uiteindelijk uitgevoerd heb, ga ik toch nog eens bij Philips kijken. Dit keer slaag ik erin om een bestelling door te voeren van 10 stofzuigerzakken voor €18,99 (€15,49 aankoop + €3,5  verzendkosten). Ik heb bij Viking Direct €19,34 voor 5 zakken.

Ik voel mij natuurlijk een beetje bekocht. Er staat in de voorwaarden: “de Koper heeft het recht om binnen de 30 dagen na levering van de Goederen aan de aankoop van de Goederen te verzaken”.

Toch denk ik niet dat ik die stomme zakken ga terug sturen. Het heeft mij al tijd genoeg gekost. En wat moet ik uiteindelijk met 10 zakken? Ik verbruik er maximum één per jaar. U mag zelf raden of dat aan mijn kuistempo of aan de kwaliteit en de capaciteit van die zakken ligt.

U zegt?
 1. pieters says:

  Neem eens een kijkje bij ons op de site. Wij verkopen deze zakken voor 7 euro voor 10 stuks.
  de verzendkosten bedragen 5 euro per zending en als u boven de 30 euro besteld betaald u geen verzendkosten.
  U heeft inderdaad veel te veel betaald.
  mvgr fa pieters
  http://www.stofzuigerzakken-online.nl

 2. Huug says:

  Smetty! 21 stuks voor 30 euro, een buitenkansje! Kan je 21 jaar mee. Hap toe, doen! 😉

 3. wEEdpEckEr says:

  mja, ik ben dus ook al een hele tijd op zoek naar die dingen… denk dat ik ze dus maar bij die Nederlandse site ga kopen. Andere websites die de S-bag verkopen:
  bestekeus.be (20 zakken + 4 filters + geurkorrels (wtf?) + verzending = 39 euro)
  factoryprices.be (20 zakken + 4 filters + verzending = 38.75 euro)
  stofzuigerzakken-online.nl (2x 10 zakken + 2x 2 filters + verzending (NIET gratis naar Belgi!) = 27.50 euro)

  Tja, dan weet je het wel natuurlijk…

Trackbacks for this post

 1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » Meer stofzuigerzakken
 2. Smetty's Soapbox » Blog Archive » Online aankopen

Leave a reply.