Post voor de winkelwagenmuntjes verzamelaars

Mijn weblog loopt al een tijdje, ik schrijf over veel verschillende dingen en die 2 zaken maken dat ik vaak voor de meest rare trefwoorden hoog scoor in de zoekmachines. Een gevolg daarvan is dat ik bijna dagelijks een mailtje krijg waarin mensen mij om advies vragen. Vandaag kreeg ik onderstaand mailtje binnen. Ik dacht eventjes dat het een grap was, maar aangezien dat niet het geval is, zal ik hier antwoorden op de volgende vraag:

Hallo, Ik las een artikel van je waarin je schreef dat je als relatiegeschenk een winkelwagenmuntje weggaf.Nu spaar ik winkelwagenmuntjes en wil dus vragen of ik er misschien ook 1 (of misschien wel een extra voor het ruilen met andere verzamelaars ) toegezonden kan krijgen? Alvast mijn hartelijke dank,

(naam weggelaten)

Holland

De oorzaak was deze post op mijn blog met een comment die ik al lang vergeten was. Enige snorren op het web, bracht mij bij winkelwagenmunt.nl. Belangrijke vragen zoals: “waar komen de winkelwagenmuntjes vandaan?”, worden hier beantwoord. Ik citeer: “Met de komst van de grotere supermarkten in plaats van de buurtwinkeltjes, kwamen in deze supermarkten ook de winkelwagentjes. Omdat er veel wagentjes op deze wijze verdwenen en dit dus een kostbare zaak en grote verliespost was voor de supermarkten, is men begonnen met het muntjes-systeem. Na enige tijd kwamen de grote supermarkten ook met hun eigen “muntgeld”, omdat zij dit ontdekten als reclame.”

Ik heb nog nooit een winkelwagenmuntje gekregen of gezien, dus ik denk dat het hier om een noorderburen fenomeen gaat. Wij gaan onder meer winkelen bij de Colruyt en daar doen ze aan dat hele muntjes gedoe niet mee. Daar doen ze aan niks mee eigenlijk. Noem ze maar gerust de “Vlaamse primitieven” onder de supermarkten. Toen ze overal het 10-jarig bestaan van de scanner begonnen te vieren, hebben ze daar eindelijk beslist om het kaarten systeem af te schaffen (per artikel een steekkaart, wat aan de kassa altijd problemen opleverde omdat je niet genoeg of de verkeerde kaarten had).

Dus beste winkelwagenmuntjes spaarders, ik kan jullie niet helpen. Wij hebben die uitvinding nog niet ontdekt hier in Vlaanderen. Maar mocht iemand van jullie een mooi muntje te veel hebben, dan mag je het mij altijd sturen. Het zal mij zeker enig gepruts besparen als ik ergens muntjes nodig heb. En de dubbele ga ik ruilen. Beloofd.

U zegt?
 1. maizena man says:

  … en mocht er aan dat winkelwagenmuntje, toevallig, nog een winkelwagentje hangen van Spar, mag je dit altijd komen ruilen bij mij in Rillaar. Ook dank bij voorbaat

 2. Smetty says:

  Misschien moet ik alle verzamelaars naar de Spar in Rillaar sturen.

  Smetty roept: Mannen! Maizenman deelt winkelwagenmuntjes uit.

 3. Rudi says:

  winkelwagenmuntje, das een schoon nieuw woord. Goe voor de scrabble de kruiswoordraadsels. Had ik dus ook nog nooit van gehoord, doch ik besef dat ik eigenlijk toch wel de trotse eigenaar ben van zo een, in vlaanderen, exclusiviteit. Het is iderdaad een marketing item, gekregen van Belgacom (voila, hun inverstering brengt al een heel klein beetje op).

  Goed om weten, het is dus een winkelwagenmuntje

 4. Corneel says:

  Hihi,
  zo grappig. ge hebt de naam weggelaten maar om de een of andere diepe reden hebt ge toch “Hollander” Laten staan.
  subtiel.

 5. leentje says:

  als je dan toch dubbele muntjes krijgt wil ik mijn dubbelle wel ruilen met je ,kado krijgen is ook een fijn iets? want ik ben gek op onze zuiderburen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 6. Priscilla Loef says:

  hallo ik ben 12 jaar en spaar winkelwagenmuntjes hebben jullie er nog over voor mij als jullie er over hebben willen jullie die over de post versturen ik zou erg dankbaar zijn

 7. jan says:

  heb nog div dubbelen winkelwagenmuntje
  waarvan ook zelzamen
  intressen mail misschien kunnen we ruilen

 8. Jeroen says:

  Hoi Jan,

  Wat is je e-mail? Ik heb ook een hoop dubbele muntjes.

  Ik heb onlangs winkelwagenmuntjes opgevraagd bij een Nederlandse fabrikant (https://www.jmpromotions.nl/winkelwagenmuntjes-bedrukken/sparen-en-verzamelen/). Op hun website worden veel muntjes geplaatst en ik heb er toen eentje gratis opgevraagd. Super aardig!

  Op die site staan trouwens ook tips voor het verzamelen. Ook leuk!

Leave a reply.