Agenda: podcast sessies

Het is vreselijk druk in mijn agenda de laatste weken. Naast het gebruikelijke lesgeven, lijk ik wel elke dag op mijn ander werk en elders een presentatie of twee te geven over weblogs en podcasts.

Volgende week geef ik 2 workshops podcasten: maandag op de AAL-dagen en zaterdag op de Holebi Web Dag in Gent.

Ik heb al meer tijd in de workshop gestoken dan ik gepland had. Podcasten is de combinatie van een aantal vaardigheden die kunnen gebeuren met verschillende materialen en op verschillende manieren. Het opnemen alleen al bijvoorbeeld kan via een MP3-speler, via een microfoon op de pc, via een programma als Gizmo etc. Ik maak nu een selectie uit al die mogelijkheden, met in het achterhoofd dat het eenvoudig moet blijven en onmiddellijk toepasbaar moet zijn.

Het uiteindelijke doel is een podcast online te zetten na de sessie. Een mooie uitdaging voor mij en de deelnemers.

Ik zou het les materiaal willen gebruiken om het in wiki-vorm beschikbaar te stellen als een soort tutorial voor wie wil starten met podcasten. Maar dan moet er eerst wat vrij tijd staan in die agenda…

U zegt?

Leave a reply.