Blog dinner Gent: the day after

Gisteren ons 2e dinner georganiseerd. Vorige keer onder het vlagje “geek”, dit keer kozen we voor “blog”, volgende keer wordt het “edu”.

Onder de noemer Blog dinner voelden meer mensen zich aangesproken om deel te nemen. Zelfs een paar mensen zonder blog kwamen uit interesse langs. Het doel van zo een dinner is mensen ontmoeten, communiceren, netwerken… Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je eruit haalt.

Dertig mensen hebben de benen onder tafel geschoven voor een fondue, drie personen kwamen nog een glas meedrinken. Alles samen 33 deelnemers. Dat kan ik zonder schaamte een succes noemen.

Net zoals de vorige keer waren er behoorlijk veel mensen waar ik graag wat langer met gepraat had. Vooral een paar van de edubloggers moesten snel door om nog met de trein thuis te geraken. Dat zullen we goed maken op het edublog dinner (waarschijnlijk in september).

Er was vooraf veel buzz rond het portretrecht. Alleen Luc Van Braekel deed de moeite om te vragen wat de reden daarvoor was, de rest kwekte er maar wat op los. Het is nochtans simpel:

 • Het was een blog dinner en geen politiek event. Viking en ik zijn tegen elke vorm van discriminatie, dus ook tegen discriminatie omwille van een partijkaart.
 • Iemand wil omwille van zijn job niet in beeld komen. Ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat ik dit respecteer.
 • Een paar mensen willen hun foto niet gebruikt zien in een politieke context. Ook dat is een mening en een recht.

Meer info is terug te vinden op de afterparty wiki. Het interessantste vind ik de wiki die we aangemaakt hebben op vraag van De Standaard. Zij willen als experiment alle deelnemers laten meeschrijven aan een artikel. Benieuwd wat dat gaat opleveren.

Zoals gezegd, je maakt ervan wat je zelf wil. Ik vond het plezant en hopelijk u ook.

U zegt?
 1. Tanguy Veys says:

  Ik begrijp de vraag ivm het portretrecht. Alleen, wie mij een beetje kent, weet dat ik zoiets niet doe/misbruik. Op mijn persoonlijk fotoboek staat geen enkele foto die ook maar de indruk zou kunnen wekken dat ik een van bovenvermelde technieken gebruik.

  Mooie fotomontage trouwens.

  En nog eens een driewerf houzee voor het initiatief !

 2. i. says:

  ook ik had een uitstekende avond, waarvoor heel erg bedankt.
  Jammer dat de foto-montage niet kan vergroot worden…
  Maar de foto’s komen waarschijnlijk ook nog op de Flickr?

 3. ‘t Was een fijne avond, en ik kijk uit naar de foto’s!

  En om dat “kwekken” van blijkbaar iedereen behalve Luc te vermijden, was het misschien nuttig geweest om die drie (twee?) redenen op de wiki te zetten 🙂

 4. RikB says:

  C&E, ik vond het een tof initiatief! Velen waren gekomen om te praten, ik vooral om te luisteren. =) Ik ben heel wat te weten gekomen, en heb er nu toch een beetje een beeld van wie er zoal achter de rss’en zit die om de zoveel sec/min mijn huiskamer binnensjezen.

 5. Lord cms says:

  de volgende keer ben ik er ook bij, maar geen foto’s van the Lord pakken lol, wan tik ben een anonieme blogger…
  ik bedoel was…
  maar dat wil niet zeggen, als vampier ka nik niet tegen (flits)licht

  lekker masl wit vlees in olie gefondued, dat ik dat heb moeten missen…damn, damn damn…
  en idd geen discriminatie, ik denk niet dat de persoon in kweiste in zijn politieke hoedanigheid aanwezig was?
  jammer dat door die hoedanigheid het wel politiek wordt/werd, dreigde te worden…
  zoals smetty zegt: in het elven kom je alle soorten mensen tegen met allerlei maskers, petjes, hoeden en gezichten, blogdinner si er om een lekker fijne tijd te hebben hé
  volgende keer kom ik af (don’t take my word on it) (ik heb dit verdikke nu al drie keer gezegd)

 6. Roel says:

  @Tanguy: de fotomontage is eigenlijk een truukje van Picasa (http://www.picasa.com/, een iPhoto-achtige fotobeheerder (goed spul). Isn’t it, Smetty? 😉 Selecteer 6 foto’s en een achtergrond en klik op OK.

 7. Smetty says:

  Inderdaad Roel.

  Niks nieuws onder zon wat mijn gebruik van Picasa betreft: http://www.smetty.be/?p=229

  Ik heb toen de software vermeld, dus ik ga er van uit dat iedereen dat toen op mijn blog gelezen en gezien heeft.

 8. Pizza says:

  waarom een diner organiseren? bestel uw eten gewoon online en laat het gratis bezorgen 🙂

Trackbacks for this post

 1. Kerygma » Blog Archive » Blog-dinner
 2. Coolz0r - Marketing Thoughts » Blog Dinner Aftertalks
 3. Brussels Bloggers Meeting on Oct 7 at blog.forret.com

Leave a reply.