Recht op 2 ouders

Over politiek bloggen is niet mijn ambitie. Maar hiervoor wil ik graag een uitzondering maken.

Zaterdag 18 juni 2005 uit De Standaard Online: “Honderdduizenden mensen hebben zaterdag in Madrid betoogd tegen het plan van de socialistische regering ter legalisering van huwelijken van mensen van hetzelfde geslacht. Onder de motto’s ,,het gezin telt” en ,,voor het recht op een vader en een moeder” trokken de demonstranten door het centrum van de Spaanse hoofdstad.”

En dichter bij huis is er morgen een protest actie georganiseerd door de holebifederatie: “Nu het adoptiedossier op tafel ligt en er een meerderheid voor gevonden kan worden, is de aanval ingezet door de tegenstanders. De Gezinsbond is blijkbaar Eén van hen en is duidelijk geen bond voor alle gezinnen. Niet alleen bestaande en toekomstige holebigezinnen tellen niet mee voor hen, ook andere gezinsvormen die niet uit een vader én een moeder bestaan worden blijkbaar niet vertegenwoordigd door de Gezinsbond.”

Twee ouders (of koppels zonder kinderen) van hetzelfde geslacht is vandaag een realiteit. Hoe kunnen nu honderdduizenden mensen daar tegen protesteren? Ik had de indruk de laatste jaren dat er weinig redenen meer waren voor de homo-beweging om nog op de barricaden te staan. Daarin heb ik mij blijkbaar vergist. Ik snap die onverdraagzaamheid en dat onbegrip niet. De wetgeving moet dringend aangepast worden aan de dagelijkse realiteit, en niet omgekeerd. Elk kind heeft recht op 2 ouders.

U zegt?

Leave a reply.