Podcast 4: De bloggende leerkracht

In deze podcast spreek ik met Ewan Claeyssens, een leerkracht uit het Lager Onderwijs, over “Bloggen in de klas”.

Het is al zes weken geleden sinds de vorige podcast. Het is mijn 4e, en de eerste voor Edublogs.be. Normaal gezien neem ik aankomende maandag nog een podcast op voor Edublogs.

Op Edublogs.be wil ik gesprekken brengen uit het onderwijsveld. Mijn eerste gast is een leraar Lager Onderwijs, Meester Ewan uit 5DD, die dit jaar gestart is met bloggen. Ik geef zelf les aan toekomstige leerkrachten Lager Onderwijs, en ik ben ervan overtuigd dat deze podcast een must is voor wie wil starten met bloggen in het onderwijs. Voor meer inhoudelijke info verwijs ik graag naar de post op Edublogs.be. Ook de comments bestemd voor Ewan kan u daar plaatsen. Net zoals bij de vorige podcasts zit de audiofile ook in de RSS van deze weblog (de podcast RSS van deze blog omvat ook al mijn eigen podcasts).

Inhoudelijk ben ik erg tevreden. Ewan was een dankbare gast die duidelijk en goed communiceert.

Technisch was deze podcast minder geslaagd. Ik had de microfoon vast gezet op tafel, wat duidelijk een mindere kwaliteit gaf dan die keren dat ik hem vasthield. Ik ben nu dringend toe aan een versterker. Softwarematig zit het helemaal fout. Audacity loopt helemaal vast op mijn portable. Ik zal dus moeten investeren in nieuwe software. Gelukkig wou mijn Vikingske mij helpen om het geheel te monteren. Een derde minpunt was mijn zoektocht naar de mogelijkheden om muziek te spelen. Daar blog ik na de examens wel meer over. Ik ga tijdens de zomer is goed moeten nadenken over al deze punten. De oplossing is vrij eenvoudig: geld investeren. Ik denk dat sponsoring en reclame een noodzaak zullen worden.

En dan mijn performance. Mijn lief zegt dat ik nog te braaf klink (brombrom…Hollander…en zo). En mijn buurman heeft mij CD’s van Koen Krucke meegegeven om Gents te leren praten. Voor de rest is iedereen tevreden.

U zegt?
  1. wannes says:

    Eindelijk nog eens een podcast! Een mooie post trouwens (technisch gesproken) in mijn rss kast. Netjes alles in de juiste map gedraaid, onmiddellijk kunnen afspelen: goe bezig!

Leave a reply.