Mail misbruik (II)

Wat Luc in de comments zegt op mijn vorige post, zie ik nu net bevestigd in een artikel op De Standaard Online (Weer vloedgolf Duitstalige spam, 16/05/2005):

“Last van Duitstalige extreem rechtse spam? U bent waarschijnlijk niet de enige. Net als vorig jaar zitten duizenden Belgische, Nederlandse, Duitse, … mailboxen weer tjokvol met spam. De schuldige : het Sober-virus.”

“Op verschillende nieuwsgroepen klagen internetters steen en been over de grote hoeveelheden Duitstalige spam die ze binnenkrijgen. De berichten bevatten in de meeste gevallen korte Duitse teksten en links naar webadressen (‘Lese selbst’, ‘Weiter auf’). De inhoud van de e-mails is steeds extreemrechts.”

“Deskundigen raden gebruikers aan om mail programma’s te voorzien van een (gratis) spamfilter. Webmail-services zoals Gmail, Hotmail en Yahoo hebben een ingebouwde spam-filter. Om het virus van uw pc te verwijderen, doet u best beroep op een anti-virusprogramma.”

Allez, ik ben blijkbaar niet de enige die last heeft van spammers. Dat het extreem rechtse praat was, had ik niet begrepen. Het feit dat ik geen letter Duits begrijp zal daar wel iets met te maken hebben.

Ik gebruik Mozilla Thunderbird (met spamfilter) als mailclient en avast! als anti-virus. Als de spammers mijn emailadres gepikt hebben op iemand anders zijn pc, dan kan ik er nog niets aan doen natuurlijk.

Voor de zekerheid een upgrade gedaan van mijn browser (Mozilla Firefox) en de anti-virus laten draaien.

Laat dus allemaal die anti-virus maar is swingen vanavond.

U zegt?
 1. stefferd says:

  Het kan ook een gegeven zijn dat je mailclient is gekaapt… after all werk je met open source soft waarin de gaten bekend zijn, misschien kan je beter een update doen van je Thunderbird…
  Verder laten sommige providers het toe om op de goodwill van hun klanten te rekenen en niet eens in hun mailservers een bevestiging te steken dat de mail, gestuurd van een abonnee zijn pc ook effectief met zijn eigen e-mailadres is. Ik zit bijvoorbeeld op skynet, en ik kan dankzij de mailservers van skynet een officele mail sturen met jouw e-mailadres als afzender, ik hoef mij op het skynet domein niet als gebruiker te registreren om via hun servers te werken. De persoon die die mail krijgt heeft dus ook het idee dat jij hem gestuurd hebt.
  En er kan een virus op de achtergrond draaien dat jouw adresboek gebruikt om aan bestaande e-mailadresjes te geraken, maar dat gaat Avast alvast voor je opsporen vanavond 🙂
  Succes!

 2. Smetty says:

  Thx. Ik heb de laatste versie van Thunderbird… maar dat wil inderdaad nog niet zeggen dat er geen gaten meer in kunnen zitten.

  Voorlopig is het mail stil. Houden zo.

Leave a reply.