Podcast 3: Regie Mortis II
Regie Mortis is een politieroman van Katrien Ryserhove. U hoort een unieke mix van gesprekken over haar boek en interessante plaatsen in Gent. In deel twee verkennen we de verborgen volkstuintjes aan het Sint-Pieters Station.
Podcast nummer 3 staat online. De eerste was met Luc De Vos, nummer 2 en 3 heb ik opgenomen met Katrien Ryserhove en zijn een mix van locaties in Gent met verhalenlijnen uit haar boek.
Regie Mortis is een politieroman van Katrien Ryserhove. U hoort een unieke mix van gesprekken over haar boek en interessante plaatsen in Gent. In deel 1 verkennen we van de kelder tot de zolder de Backstage.
Het opnemen van een podcast is ongelooflijk plezant om te doen. Waar ik ondertussen wel tegenop kijk is het monteren ervan. Bij de eerste opname heb ik mijn microfoon aan die van de organisatie geplakt en gewoon een uurtje opgenomen. Het monteren bleef zo relatief eenvoudig omdat het uit grote stukken bestond. Nummer 2 en 3 zijn een samenvoeging van veel meer fragmenten. Ik denk dat ik in totaal een 30 à 40 uur bezig geweest ben om de twee laatste podcasts te maken. En dan heeft de Viking nog wat geholpen om mijn eindmontage te verfijnen.
Het meer ik er maak, hoe sneller alles zal gaan. Maar ik weet nu al zeker dat er niet elke week een podcast gaat komen. Het zou ook kunnen helpen als ik langere fragmenten kon gebruiken. Presentaties, debatten of concerten zijn daar dus beter geschikt voor.
Voor podcast 3 heb ik Adobe Audition 1.5 getest. Het moet gezegd: dat is de ideale software. Waar ik met Audacity hopeloos vast liep (te grote tijdelijke bestanden die de computer lieten vastlopen), verliep alles vlot met dit product van Adobe. Het enige nadeel is het kostenplaatje bij Adobe Audition: 299$. Ik heb een 30-dagen test versie en zal dus tot een aankoop moeten overgaan als ik het verder wil blijven gebruiken.
Ik ben blij dat ik aan het podcasten geslagen ben, maar ik ga wel erg kritisch zijn over de volgende podcasts die ik ga doen. Ik ga serieus nadenken over wie, waar, wat, wanneer en hoe. Het sop moet de kool nog waard zijn.