Podcast 2: Regie Mortis I

Regie Mortis is een politieroman van Katrien Ryserhove. U hoort een unieke mix van gesprekken over haar boek en interessante plaatsen in Gent. In deel 1 verkennen we van de kelder tot de zolder de Backstage.

Na veel Z’s (zweten, zwoegen, zagen…), is mijn 2e podcast eindelijk klaar geraakt. De montage verliep niet zo vlot. Audacity (open source editing en recording software) werkt met tijdelijke bestanden. Deze podcast bijvoorbeeld was maar liefst 500 MB groot op mijn portable. En dat vreet gewoon diskspace en geheugen. Uiteindelijk liep zelfs mijn portable vast en moest de montage elders (bij mijn-doe-het-alles-Viking) afgewerkt worden. Dus heb ik nu een nieuwe software ( testversie van Adobe Audition 1.5) geïnstalleerd, en ga ik daar podcast nr 3 met monteren.

Podcast nummer 2 (en ook nummer 3) is opgenomen samen met Katrien Ryserhove naar aanleiding van haar politieroman Regie Mortis. In deze podcast bespreekt Katrien haar boek terwijl ze ons door café-theater Backstage gidst. Meer info én foto’s zijn terug te vinden in het artikel op Gent.blogt.

Podcast nummer 3 ligt klaar om gemonteerd te worden. Zelfde principe als nummer 2, alleen een andere locatie. Voor podcast nummer 4 en nummer 5 liggen mijn centrale figuren ook al vast. Nummer 5 is voor Edublogs.be. Mijn gasten zijn toevallig allemaal schrijvers.

Opdracht voor Smetty: blijf van die portable af en loop er met een grote boog om heen. Pak een boek, ga zitten, afblijven van die portable heb ik gezegd, en begin te lezen. Grrrmmbhhh.

U zegt?
  1. Johanna says:

    Handig, zo`n viking!

Leave a reply.