Budget keuken in Gent

De laatste maanden krijg ik kritiek van vrienden op mijn weblog. Te stil, te veel business, te weinig vooral… Niet zo vreemd natuurlijk. Alles over Gent staat nu op Gent.blogt, alles over onderwijs op Edublogs.be, dan is er nog het onderhoud van beide sites en Dopplerradio.net. Omdat het al lang geleden is, bij deze nog is een bijdrage over restaurants in Gent (zie ook Gent.blogt). Ze hebben allen het volgende gemeen: lekker, snel en voor het kleinere budget.

 • Turkse pizzaDe Sleepstraat is dé straat om een goedkope Turkse pizza te eten. Uit gewoonte stapten wij automatisch binnen bij restaurant GÖK (Sluizeken 22, 09/233.53.56 ), maar sinds kort zijn we overgestapt naar de buren van Restaurant Akdeniz (Sluizeken 21, 09/233.12.51).

  We bestelden twee frisdrankjes, maar kregen er toch een schoteltje met feta kaas, olijven en pepers bij. Bij de buren komt dit alleen bij een glas alcohol. Omdat we grote honger hebben, nemen we een schoteltje gefrituurde rolletjes met geitenkaas erbij voor amper €4,5.

  De kaart herleiden tot pizza’s alleen zou zonde zijn, want er staan hier ook grotere schotels op de kaart. We kiezen toch voor een pizza met lamsvlees, paprika, champignons, kaas en ei. Er komen twee grote borden met stukjes pizza en rauwe groenten. Voor €7 (per persoon) heb je hier echt goed en lekker gegeten.

  De vergelijking: GÖK heeft een ruimer aanbod pizza’s, biedt een gratis koffie bij elke maaltijd, maar het is er meestal hectisch. Akdeniz biedt een ruime kaart, een hapje vooraf bij elke maaltijd en het is er rustig tafelen. Beiden aanraders voor wie goedkoop, lekker en veel wil eten. In de Sleepstraat zelf kan u nog goedkoper vinden.

 • la Pizzeriala Pizzeria (Tentoonstellingslaan 119, 09/225.53.03) is een erg klein restaurantje. Het is mij voorlopig nog maar één keer gelukt om er iets te gaan eten. Gewoon binnen stappen is hopeloos, voldoende vooraf reserveren noodzakelijk.

  In de keuken geen Italiaanse mama of papa, maar wel een Vlaamse moeder en dochter. Op de kaart staan maar liefst 65 verschillende pizza’s en dat maakt de keuze er niet eenvoudiger op. De pizza’s smaakten verrukkelijk en staan hoog in mijn Gentse pizza top 10.

  We aten er erg uitgebreid (aperitief, pizza, dessert, een liter huiswijn gedeeld met drie personen en een limoncello) en de rekening klokte af op €30 per persoon. Nu nog is op tijd eraan denken om te reserveren.

 • AspendosAspendos is een restaurant (Oudburg 11, 09/233.57.70) aan het Patershol waar ik al zo vaak voorbij gewandeld was. Ik dacht dat het een Spaanse keuken was, maar op de kaart staan Turkse Specialiteiten en pizza’s. We kozen als hoofdschotel voor twee specialiteiten van het huis: mezze en lamsgrillade. Bij de drankjes kwam niet alleen een schaaltje met olijven, pepers en fetakaas, maar ook huisgemaakt Turks brood. Een brood-vreter als ik gaat dan ook nog is helemaal uit de bol bij hetzelfde broodje, maar dan ingesmeerd met look en olie.

  Mijn Meze Aspendos (best of van de voorgerechten) is behoorlijk gevarieerd. Bij vele andere Turkse restaurants krijg je afhankelijk van het aantal personen die een meze bestelt, extra ingrediënten. Hier krijg je onmiddellijk alles. Het smaakte ongelooflijk lekker, en was meer dan voldoende als hoofdschotel. Langs de overkant kwam er een plateau van de chef op het bord bestaande uit verschillende soorten lamsvlees. Er komt én een aardappel met look bij, én Griekse pasta én rijst, salade en nog een klein stoofpotje met vlees.

  Voor de Meze betaalden we €9,5, voor de grillades €12 en €3 voor 2 pintjes. Wie super goedkoop wil gaan eten, moet in de Sleepstraat zijn, maar ik ga hier zeker nog terug.

U zegt?
 1. Lena says:

  ach, zo lang het in het Nederlands is zult ge mij nie horen klagen!

 2. Nick says:

  Zeer goede reviews waar ik mij zeker in kan vinden!

Leave a reply.