Sfeerbeelden

Gisteren de verjaardagsbloemen in ontvangst genomen. Virtuele bloemen weliswaar. Bij die bedenking ontdekte ik trouwens dat mijn vaas nooit mee verhuisd is naar Gent. Vaas in het enkelvoud ja. Ik ben er ooit op kot in geslaagd om mijn cactussen te laten verkommeren. Sindsdien neem ik geen groensel meer in huis. Maar een vaas is wel handig voor als het bezoek een bloemeke mee brengt.

Een goudvis is ook niet veilig bij mij. Dat drijft toch zo snel onderste boven. Op het verlanglijstje staat anders wel een kat (maar niet in dit appartement, voor iemand op het idee komt om hier een kattenjong binnen te steken). Vergeet je het beest eten te geven, dan is er nog het alternatief “muis” genaamd, is de vierpoot bij je in de buurt dan verkondigt het met luide stem en vol karakter: “hongerrrr!”. Soit.

De zon inspireerde ons vandaag om foto’s te nemen voor die andere weblog (die dringend een zomers kleedje moet krijgen). Helaas, eenmaal in het centrum van Gent werd het grauw weer en kregen we er nog regendruppels bovenop. Het zal voor later deze week zijn.

Zonet een zoektocht gedaan om mijn sfeerbeelden van vorige week online te zetten. Het enige wat ik nodig had was een fotostorage, waar meerdere mensen voor beperkte tijd (paar weken) een 100 MB aan foto’s op kwijt kunnen (upload) en onbeperkt kunnen downloaden. Betalende oplossingen waren gezien het opzet geen optie. Extra installatie van software of het aanmaken van accounts zijn ook niet gewenst.

Getest, en niet goed bevonden:
MSN Groups: 3MB storage (kunnen 2 foto’s op)
Flickr: 10MB storage (al even zinloos)
Picasa2 + Hello of Hello + Blogger: te veel installatie vereisten (voor de rest interessante software)

Uitgebreider getest met Yahoo account:
(en onmiddellijk ondervonden dat)

 • je best een leeftijd intypt ouder dan 18 (ik kwam niet meer bij van het lachen toen er volgende boodschap op mijn scherm verscheen: “Please get your mom or dad”)
 • de VS te persoonlijke informatie impliceert (vereiste om je credit card in te geven voor de leeftijdscheck)
 • Frankrijk een goede optie is (maar dan wel alles, euh… in het Frans is)
 • Je na een initile keuze voor een ander land toch nog kan kiezen voor de VS zonder leeftijdscheck en de storage account daardoor plots vergroot van 30 MB naar onbeperkte opslag
 • Tot mijn grote frustratie blijkt dat de opgeladen foto’s alleen naar een harde schijf gedownload kunnen worden met een betalend account

Ik heb weinig zin om er nog uren naar te zoeken. Nog een foefelare oplossing in gedachten: foto’s uploaden op Yahoo. Een Gmail account aanmaken en daar alle foto’s naar sturen. Iedereen het paswoord geven van de Gmail account zodat men a la carte de foto’s naar zichzelf kan sturen.

Iemand een betere oplossing?

U zegt?
 1. peter says:

  Waarom niet eens Pixagogo proberen? Er is een 15 dagen gratis trial, nadien wel centjes nodig.

 2. Smetty says:

  Als het voor mezelf was maakte ik zo een account aan op Pixagogo. Maar het doel is gewoon eenmalig foto’s uitwisselen tussen een paar mensen. Vandaar die “geen centjes” optie.

  Indien wel centjes: iedereen naar pixagogo en als je een fotoblog zoekt, iedereen naar photoblog.be (anders gaat Ine ook niet content zijn) 😉

 3. Huug says:

  Idd. : Picassa + Hello veel te omslachtig en het uploaden gaat traag. Er bestaat een truukje om meerdere foto’s tegelijk op te sturen maar bij mij werkt het niet. Anderzijds, Picassa is supr: ik heb er al foto’s mee teruggevonden op mijn pc waarvan ik dacht dat ik die kwijt was! Ik denk dat het foefelare-idee nog zo slecht niet is. Ik heb in ieder geval nog 50 accounts weg te geven…ntje hebben ??? 😉

 4. Flickr limiet 10 MB?
  Dat is niet helemaal juist geformuleerd:

  “If you have Free Account, your upload bandwidth is limited to 10 MB per month.”

  het gaat dus om upload per maand, niet je totale storage.

  Verder in het geval van gratis account: “Each photo is compressed and re-sized by Flickr”, de grootste daarvan 768 x 1024 – het heeft dus ook geen om grotere foto’s op te laden, als je zuinig wil zijn op bandbreedte resize je best vooraf.

  Als je dat doet, kom je aan foto’s van zo’n 200 kb, dat zijn er 50 per maand die kan uploaden per Flickr account.

  BTW: Flickr zegt dat je maar de 100 laatste foto’s tegelijk kan accesseren met een gratis account, maar dat is via hun interface. Als je aan deeplinking doet naar je foto’s kan je er wel aan.

 5. euh, 2 maal sorry:
  – bron vergeten: http://www.flickr.com/help.gne#34
  – had de vereiste van 100 MB voor een paar weken niet gezien (was beginnen lezen bij titeltje “getest, en niet goed bevonden”).

  Er is ook nog Dropload:
  http://www.dropload.com/ maar dat dient niet om foto’ s te doorbrowsen, enkel om files te droppen en te laten downloaden.

 6. Annemie says:

  Ik heb d oplossing voor iedereen : PHOTOMAX wordt in april 2006 op de europese markt gelanceerd!
  Voordelen : hl gebruiksvriendelijk, gratis 5gB = 5000 mB laadcapaciteit, gratis foto’s laden/organiseren/delen + een betalend gedeelte met hele toffe en exclusieve produkten. Voorbeeld : je kan oude papierfoto’s (zwart/wit en kleur) en dia’s laten digitaliseren in een hoog-technologisch labo en die worden op jouw Photomax webaccount gezet.Er zijn ook dvd’s met muziek en achtergrond, je foto’s komen als het ware tot leven! Fotobooks zijn van de allerhoogste kwaliteit (we hebben ze vergeleken met de concurrentie!), etc…
  Je kan nu al foto’s laden en vanaf april kan je produkten kopen. Maar je 5gB ruimte is volledig gratis en je foto’s worden voor altijd bewaard!
  Ga naar http://www.goforlife.myphotomax.com, nu nog in het engels, vanaf april ook in het nederlands.
  Voor info, zie website.
  Succes en groetjes!
  Annemie, een grote Photomax fan!

 7. Wim says:

  Aan Annemie: wees voorzichtig met PhotoMax!
  Ze werken op basis van een distributeur schema, maar dat is eigenlijk een vermomd piramide schema, waar mensen alsmaar aangemoedigd worden om in te stappen, zelf geld uit te geven, en zo personen erboven commissie te laten verdienen.

  Heb je trouwens de prijzen al eens bekeken?
  Voor een memory card lezer: 59, en dan kan die een paar types lezen.
  Enne: levenslang foto’s bewaren betekent hier zolang het bedrijf van PhotoMax niet failliet gaat. Dus geld op = foto’s toch kwijt. En dat heb ik gisteren vernomen van een vertegenwoordiger van PhotoMax zelf.

 8. molorean says:

  Hey, kan er iemand mij meer info geven over photomax, ben benaderd geweest en wil natuurlijk ni zomaar iets dom doen. Alvast bedankt!!

 9. mapowo says:

  Heb net pixagogo geïnstalleerd, het uploaden van foto’s gaat echter zéér traag (42kb/sec). Iemand een oplossing hiervoor?

 10. Robijn says:

  Hallo,

  Kwam toevallig langs (was op zoek naar het woord: sfeerbeelden, in het Engels) et voila….

  Over beelden uploaden en weer downloaden: heb je Photobucket al geprobeerd? Ik gebruikte deze als ik bijvoorbeeld foto’s naar een website moest downloaden omdat de linkjes naar de foto’s er meteen bijstaan. Succes! Ik ga weer verder zoeken naar het woord sfeerbeelden…. spheric images klinkt heel dom!

  Groet,

  Robijn

Leave a reply.