Doppler installeren en een podcast toevoegen

Hoe kan ik naar podcasts luisteren met Doppler? Aan de hand van 10 screenshots zetten wij u al een heel eind op weg. Lees ook het eerste inleidende artikel

 • Surf naar Dopplerradio.net en kies de download versie van uw keuze (De versie 2.0 is de meest recente, maar dat is een “release candidate” wat een nog niet volledig afgewerkt stadium in de ontwikkeling aangeeft).

Dop1n

 • Open de zip file en dubbel klik op het “Doppler Setup.msi” opstart bestand. Je komt nu bij het welkom scherm terecht, nadien komt nog een overzicht met de nieuwste mogelijkheden van de Doppler versie van jouw keuze. Het volgende scherm vraagt of je akkoord gaat met de software licentie.

 • Kies een folder waar je het programma Doppler wil installeren (pas in het volgende scherm komen de podcasts aan de beurt).

 • Kies een folder waar je later de podcasts wil opslaan.

 • Je kan nu al de muziekspeler van je keuze aanduiden. Standaard is er de keuze tussen Windows Media Player of Apple iTunes. Je kan nu het installatieproces afronden.

 • We zijn u klaar om een podcast toe te voegen. In ons voorbeeld gaan we de podcast van DruugeRadio aan Doppler toevoegen. Surf naar http://druugeradio.blogspot.com/ en zoek naar het podcast logo (dit kan verstopt zitten onder verschillende logo-tjes, in dit geval het “feedburner” logo, maar heel vaak is dit een “podcast” logo of het oranje-met-witte-letters XML logo). Soms moet je even zoeken voor je de feed kan vinden.

 • Ga met de muis op het logo staan, doe een linkermuis-klik, houd deze ingedrukt en sleep naar het geopende Doppler programma. Als je dan loslaat binnen Doppler(!), krijg je onderstaand venster te zien. De uitgebreide mogelijkheden zullen we in een volgende post bespreken. Klik op “ADD Feed”.

 • De podcast is nu toegevoegd in je lijst met podcasts die Doppler kan downloaden. Ga op de podcast staan, doe een rechter muisklik en kies voor “retrieve this feed”. Je kan natuurlijk rechts onderaan ook voor “retrieve now” kiezen. Doppler zal dan alle podcast van jouw keuze downloaden.

 • Doppler geeft je aan hoe het downloaden verloopt.

 • Afhankelijk van hoe je jouw software hebt ingesteld, ben je nu klaar om je podcast te beluisteren en eventueel te synchroniseren met je mp3-speler.

Einde deel 2.

Ga naar Deel 1 en wat podcasten is.
Ga naar de Doppler website om je software te downloaden
Ga naar het Doppler gebruikersforum

U zegt?
 1. Huug says:

  Waow! *Bloost* Wat een eer om little moi in jouw voorbeeld te vermelden. Fielen Dank.

 2. Smetty says:

  Ik was de laatste die doorhad dat zijne hoogheid nu echt een potkast podcast had. Een rechtzetting van mijn kant was op zn minst gepast nietwaar 🙂

 3. itsmiepfiep says:

  Hoi Smetty,

  Via Google zocht ik iets over Doppler. Ik ben groot fan van audioboeken en heb mezelf pas geleden een Ipod aangeschaft. Nu wil ik graag bookmarks maken in audioboeken en zoek daar een programma voor. Ik las iets over Doppler, heb eerst Markable uitgeprobeerd, maar de probeerversie is afgelopen.
  Misschien heb jij ook een praktische uitleg voor het toevoegen van bookmarks in audioboeken?

  Sinds kort heb ik ook Podcasting gevonden en nu heb ik de Sandwich en Andermans veren op mijn Ipod gezet. Deze keer heb ik me in het ziekenhuis geen moment verveeld, ik heb heerlijk naar deze programma’s liggen luisteren. Ik ga zeker nog eens terugkomen hier, om te kijken wat voor programma’s nog meer de moeite van het luisteren waard zijn.

  Ik vind je uitleg erg goed over podcasting, ik ben maar beginner in deze materie, maar dankzij de goede uitleg snap ik nu hoe het werkt.

  groetjes van de Noorder-buurvrouw 😉

 4. Smetty says:

  De noorder-buurvrouw heb ik een mailtje gestuurd.

  Ik weet veel over podcasten, maar niets over audioboeken en bookmarks.

  Ik kan wel een goed forum aanraden:
  http://www.forum.podcasting.be/

 5. itsmiepfiep says:

  Je mailtje is verloren gegaan in Cyberworld 🙁

 6. Smetty says:

  Terug gestuurd! Want comments komen ook als mail in mijn mailbox 🙂

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Podcasten (I): een inleiding

Leave a reply.