De tweede stap

De laatste weken stonden al ik het teken van duiken, duiken en duiken. En we gaan door met een cursus rescue diving. Vrijdagavond theorieles gekregen, zaterdagochtend daarop verder gebouwd, zaterdagnamiddag praktijkles in het zwembad en zondag praktijk in de Blaaremeersen. Ik heb me geen seconde verveeld en als het aan mij lag, was ik veel langer in het water blijven liggen. Ik volg de cursus samen met een Engelse vijftiger, die al zeven jaar in Gent woont, maar geen woord Nederlands spreekt. Een grappig figuur, zowel onder als boven water. We moeten samen onze oefeningen doen, maar ik moet hem constant in de gaten houden.

Deze namiddag waren we aan het zoeken naar een bewusteloze duiker op ongeveer 5 meter diepte. Ik zou de navigatie doen, hij de zwemslagen tellen, en samen moesten we naar het slachtoffer speuren. Als we weer is op 9 meter zaten, wist ik dat hij vergeten was om te tellen, en dat het weer tijd was om te keren. Bij een ander zoekpatroon waarin hij cirkels zwom aan een touw dat ik vasthield, bleef hij op een bepaald moment erg lang hangen op dezelfde plaats. Ik kreeg geen teken dus ik besloot het touw te volgen tot bij hem. En daar stond hij me grijnzend en fier op te wachten met het object dat we moesten zoeken.

Door deze cursus lijkt ook mijn lidmaatschap bij mijn eigen duikclub voorbij. Aangezien ik ze dit weekend echt overal tegen kwam in het bijzijn van mijn nieuwe instructeur (veel verbaasde gezichten gezien), besloot ik een mailtje te sturen met de mededeling dat ik besloten had om mijn brevettering op een andere duikschool verder te zetten. Als antwoord kreeg ik een vriendelijk mailtje terug dat ze het betreuren dat ik mezelf bedrieg door een brevet te kopen, maar dat zij nu eenmaal geen brevetten kunnen uitgeven alvorens je het echt kan. Daarmee kreeg ik impliciet hun beoordeling over mezelf en mijn huidige instructeur mee. Maar ach, het is mijn stijl niet om met modder te gooien en dus is het beter dat onze wegen hier scheiden. Mijn nieuwe instructeur daarentegen heeft gezegd dat ik gezien mijn geringe duikervaring echt goed kan duiken. En zoals het een goede leerling past, geloof ik alles wat de leraar zegt 😉

U zegt?

Leave a reply.