Communicatie op school: deel II

Een woensdagnamiddag doorbrengen op school. Dat is zeker niet de ultieme droom van de gemiddelde scholier. Deze namiddag had ik een praktische workshop georganiseerd in het kader van de projectwerking. (zie vorig artikel) De opkomt was zeker een succes, 29 leerlingen op een totaal van 45. Niet iedereen woont in de buurt, is vrij op woensdagnamiddag… of wil die op school doorbrengen natuurlijk.

Er was geen verplichting. Muziek op de achtergrond en schilderen en tekenen maar.  Het resultaat mocht er zijn: een spandoek in de juiste kleuren(zwart/rood op een witte achtergrond), een creatief paneel, figuren die op de trap geplakt zullen worden en etiketten met slogans om een cola-automaat te vullen. Juf Smetty kon alleen maar tevreden toekijken.

Na afloop met een paar leerlingen iets gaan drinken. Dat had ik ergens is beloofd. En toen kwamen de tongen los. Dat ze heel erg bang waren in het begin van het schooljaar van mij en dat ik precies zeer streng was. Maar voegde eentje er onmiddellijk aan toe, mijn vader heeft toen gezegd dat de strengste uiteindelijk de leukste zullen blijken. Slimme vader is dat 😉

U zegt?

Leave a reply.