Restaurant in Gent: A food affair

Gisteren voor de 2e maal een hapje gaan eten in A food affair. Het restaurant is gelegen in het centrum van Gent, in de Korte Meer, parallel aan de Veldstraat. In de betere culinaire kringen noemt men de keuken internationale fusion-cooking. Het is een trendy restaurant met een assortiment aan tapas (geen Spaanse), als hoofdschotel verschillende soorten wok en “andere” nagerechten.

De avond begonnen met een porto van 10 jaar oud. Mijn tafelgenoot was de bedienster te snel af met zijn diepgaande Porto kennis. Als voorgerecht namen we een rundsrolletje met groeten(7,5€). Ik wist vooraf al dat ik voor een wok op zn Vlaams zou gaan (14,5€), na de vorige keer groene curry, pindasaus en marktgroentjes geproefd te hebben. De schotel is echt op zn Vlaams: riante portie, veel groenten, rauwe ham en echte pikante Tierentijn mosterd. Bij dit alles kwam een rode correct geprijsde Spaanse wijn (24€).

Als dessert een banana-split new style. Een schijfje banaan op een onderlaagje van chocolade in een krokant jasje met een bolletje sesamijs. Voor dit alles betaalden we 50€ per persoon. Correcte prijs voor een heel erg trendy en lekker restaurant.

Jammer dat de Tierentijn mosterd in mijn ijskast niet pikant is. En ik die dacht dat Tierentijn synoniem stond voor pikant.

U zegt?
 1. Els says:

  Als voorgerecht namen we een rundsrolletje met GROETEN(7,5).

  Nog een kleine correctie?!

  GROETJES

  Els

 2. karel says:

  tierenteyn mosterd … is het wel tierenteyn verlent mosterd? die is normaal altijd pikant…
  als je de mosterd in de supermarkt gekocht hebt, is het geen tierenteyn verlent maar tierenteyn ferdinand, en dat is een groot verschil

 3. aurelie says:

  Toch blijft Ferdinand Tierenteyn de beste mosterd hebben.
  Voor pikant mosterd moet je dan wel de extra pakken en geen stropkes natuurlijk.

 4. benoey says:

  Zijn jullie met nieuwjaarsavond geopend en welk menu bieden jullie aan?

  Groetjes,

  Benoey

 5. Smetty says:

  Ik dacht aan balletjes in tomatensaus met frietjes en een Orval.

 6. roel says:

  tierenteyn-verlent maakt de mosterd op traditionele en ambachtelijke wijze en dat (s)maakt het verschil. Daarom is hij alleen te verkrijgen op de groentenmarkt.

Leave a reply.