Relatiegeschenken

Gisteren en vandaag mijn baas geholpen met het ronddragen van relatiegeschenken. Deze vorm van klantenbestendiging wordt jammer genoeg vaak vergeten of te snel wegens besparingen afgeschaft. Nochtans is klanten houden veel goedkoper dan nieuwe klanten zoeken.

Niets zo leuk dan ergens binnen te vallen met de mededeling: “ik heb een cadeautje voor je”. Nog leuker zijn de wel heel erg menselijke reacties. Zo was er die dame die me verzekerde dat dit haar eerste geschenk in 25 jaar was. Ik liep zo waar fluitend buiten. De doelgroep was eerder het uitvoerend personeel, en die waren duidelijk onzeker over hun leidinggevend management. Zo zag ik een paar dames het geschenk in een rotvaart achter de deur plaatsen om vervolgens lekker met mij verder te praten. De meer leidinggevende personen personen namen het dan weer in volle glorie in ontvangst.

Toen ik deze namiddag mijn wagen op de binnenplaats van een bedrijf plaatste schrok ik wel. Ik was nog niets eens uitgestapt of er stond al iemand naast me. Wat ik wel kwam doen. Gewoon iets afgeven meneer. Voor een goed doel dan nog wel.

Een paar jaar gelden stond ik met Compaq (in een ver verleden) materiaal op een stand. Ik had totaal waardeloos marketingmateriaal (een plastic puzzel waar je de Q van CompaQ moest vormen) op tafel gelegd. En ik herinner me dat het een dame en een heer van het Rode Kruis waren die een paar puzzels tegelijk in hun broekzak wegmoffelden. Ik vraag me nog steeds af welke arme drommels een Q-puzzeltje cadeau hebben gekregen. (Na een half uur waren al mijn puzzels weg trouwens).

Dat waren de goeie oude tijden. Heeft u zelf klanten? is het vanzelfsprekend dat ze klant bij u blijven? Vast niet. Vergeet ze niet en geef is iets wat ze niet verwachten. U zal versteld staan van het resultaat.

U zegt?
 1. Anonymous says:

  hallo ik ben net begonnen met het sparen van winkelwagenmuntjes en nu wil ik vragen heeft u van die muntjes dat zijn sleutelhangers met een winkelwagenmuntje er aan en wil u mij er een sturen als u die heeft twee mag ook dan heb ik er een om te ruilen als het geld kost wil mijn moeder dat wel betalen als u geen muntjes heeft maar wel andere dingetjes zo als pennen of markclips dan mag dat ook want die kan ik dan ruilen voor muntjes mijn adres is
  s steyfa
  middelzand 5427
  1788 he den helder
  holland
  o ja als u muntjes stuurt wilt u het dan goed in een papirtjr in pakken want er is al twee keer een muntje uit de envelop gestolen bij de post
  vast bedankt groetjes leentje

 2. * verwijderd op vraag van de auteur * says:

  Zojuist had ik je verhaal over relatiegeschenken gelezen, wat je schreef komt me allemaal zo bekend voor. Het is inderdaad vreemd dat wanneer men op steekwoorden gaat zoeken, je op jou site uitkomt.. Hoe komt dat?

 3. Smetty says:

  @* verwijderd op vraag van de auteur *: omdat Google mijn blog graag ziet.

 4. * verwijderd op vraag van de auteur * says:

  Dit is inderdaad een unieke manier om via het blog zoekresultaten te genereren, vriendelijke groeten * verwijderd op vraag van de auteur *

Leave a reply.