Communicatie op school

Vandaag mijn eerste oudercontact gehad. Er kwamen 2 ouders van in totaal 42 leerlingen. En dan is er uiteindelijk nog 1 ouderpaar niet komen opdagen. Waarom zo weinig volk? Waarschijnlijk is het een combinatie van het volgende: ik ben geen klastitularis, wel een nieuwe leerkracht en de punten voor mijn vak (cultuurwetenschappen) waren het hoogste na die van godsdienst. Of het ligt aan de juf of het zijn goede leerlingen 😉

Ik heb ze vandaag ook is een communicatieplan laten opstellen. De leerlingen van de humane wetenschappen krijgen projectonderwijs. Na de inhoudelijke studie in het 1e trimester (andere levenswijzen), krijgen ze nu in het 2e trimester de kans om ook iets met de vorm te doen. En daar hoort communicatie bij.

Eerst de doelgroep bepalen. Naast het klassieke leerlingen-leerkrachten-directie/personeel publiek, kozen ze ook nog de voorbijgangers aan de school en de inwonende zusters  als doelgroep. Over de boodschap waren ze het snel eens, maar over hoe die te brengen viel er

U zegt?

Leave a reply.