Reptile

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEerder deze week. Tijdens een avondwandeling aan de rand van de stad (in Marseille betekent dat bijna overal het begin van een natuurpark). Het druppelt een beetje en er is geen kat op straat.

Een bocht naar links. We schrikken omwille van een beest dat er ligt: een slang. Onder een auto gezeten (spijtig voor de slang, maar ik was blij dat ze dood was).

Een bocht naar rechts. Alweer een dood reptiel. Al weten we dit keer niet zeker wat het is. Een grote hagedis waarschijnlijk.

Nog een bocht naar links. Nu wordt het echt surrealistisch: een Boedha tempel met een mega-oprit ernaartoe waar fantastische beelden staan.

Verder in de wijk: peperdure huizen met daarnaast enkele HLM’s  (habitation à loyer modéré, meestal synoniem voor hoge anonieme appartementsblokken met een weinig frisse reputatie).

Marseille bestaat uit meer dan 100 dorpen (die vandaag de metropool vormen), met elk een bepaald type bewoners en een eigen sfeer. En we hadden er onze twijfels bij, maar onder die bewoners zijn er wel degelijk nog slangen. Brrr.

U zegt?

Leave a reply.