Uitstap naar de Var

BandolMarseille ligt in het departement Bouches-du-Rhône, dat op zijn beurt deel uitmaakt van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Binnen het departement is het vrij gemakkelijk en goedkoop om ons te verplaatsen met de bus of de trein. Vorig weekend maakten we een uitstap naar het departement verderop, de Var. Voor het eerst sinds we hier zijn, vonden we de auto een beter alternatief dan het openbaar vervoer.

Het goede nieuws: een auto huren in Marseille is goedkoop. Maar ik hield wel mijn hart vast toen we onze huurwagen kregen: amper 900 km op de teller en niet 1 kras! Ik had een wagen verwacht zoals de wagens die we dagelijks op straat zien: 1000 krassen en 50 blutsen. We hebben hem uiteindelijk ingeleverd zoals we hem gekregen hebben, maar ik vond zo een cleane wagen toch maar niks in een omgeving waar een botske vooruit en ééntje achteruit gewoon bij het parkeren hoort.

Onze eindbestemming voor het weekend was Bandol. Bandol is een klein kuststadje, maar bij ons vooral gekend als kleine wijnregio met uitstekende (maar eerder dure) rode wijnen.

Onderweg hebben we geen wijnboeren bezocht, maar wel een hoop bekende en minder bekende stadjes: Le Beausset, La Cadière en Le Castellet (uit de Var), alsook Cassis en La Ciotat (Bouches-du-Rhône).

Die stadjes zijn de Provence zoals we het kennen uit de boekjes: toeristisch en pittoresk. Het was leuk, maar na een weekend dachten we al: doe ons toch maar het bruisende Marseille.

 

U zegt?

Leave a reply.