Le chat fou

crazycatHet was zonnig in Marseille, de valiezen waren uitgepakt en het eerste terrasje een feit. Toen kwam de Mistral en die blies niet alleen koude wind, maar ook enkele donderwolken in onze richting.

Midden in de nacht brak de hels los in het appartement boven ons. Er was gestommel, gerommel en de buizen van de waterleiding maakten een hels lawaai. Er zat een patroon in: om het half uur werden we wakker gemaakt door het gebrul uit de buizen.

Half in shock en al zeker niet uitgeslapen, belden we de ochtend erop de man van het verhuurkantoor. “Geen probleem” zei hij, “ik verhuur ook het appartement boven jullie en zal de eigenares bellen”. Vijf minuten later belde hij terug. De buurvrouw was een weekendje weg geweest (vanaf de avond dat wij toegekomen waren) en had haar kat (katten zou later blijken) alleen achter gelaten. En de kat, ‘vraiement un chat fou’, had blijkbaar een feestje gehouden. De buurvrouw had zich verplicht gezien om midden in de nacht alles in haar wasmachine te steken (vandaar het cyclische geluid). Ze wist niet dat wij er waren en had zich dan ook niet gerealiseerd dat ze ons had wakker gehouden.

Er zijn veel zaken die een geluid veroorzaakt door een loodgieterijprobleem kunnen verklaren, maar ‘un chat fou’, hadden we niet bepaald verwacht. Voor hen was de oorzaak gevonden en de kous af, wij gingen enkele slapeloze nachten tegemoet.

Foto: Alfonso Duarte

Trackbacks for this post

  1. L’éléphant, le bélier et le cornet Suisse - Smetty's Soapbox -

Leave a reply.