Slowscan

Wie-oe-wie-oe.
Het rode lampje boven de Quickscan van de Delhaize begint te knipperen.
De kassierster van dienst snelt naar mijn toestel.
“Even naar het probleem kijken” zegt ze.
En vervolgens: “ik moet u controleren”.
* ergernis *

Moet u weten dat ik sinds mijn pickles-affaire de self-scan al niet meer gebruik.
De Quickscan daarentegen ligt mij beter: een beperkt aantal artikels (max 20) scannen aan een vast toestel, zelden in de rij staan wachten en geen gezever over controle. * dacht ik *

De kassierster laadt mijn zorgvuldig gestapelde boodschappen weer uit en scant nu alles weer in. Er is amper plaats om iets te leggen en dus stapelt ze alles (19 artikels) gewoon op elkaar. De sinaasappelen vertrappelen de sla, maar daar heeft ze geen oog voor. Wanneer ze klaar is, zegt ze: “het was in orde”. Dat was het. Inderdaad.┬áIk mag weer van vooraf aan beginnen stapelen of ik kom met brokken thuis.

Controle? Akkoord, dat is onderdeel van het systeem.
Maar als ze mijn boodschappentas leeghalen om te controleren, wil ik hem na de controle wel terug krijgen met alle boodschappen er netjes terug IN.

En ik had niet eens een pot pickles gekocht…

 

U zegt?

Leave a reply.