Beestjes

Onlangs zat er in het ziekenhuis een patiënte met een geleidehond in de wachtkamer. En net zoals dat daarbuiten het geval is, bleek het beestje meerdere gesprekken op gang te brengen. Ook op het verplegend personeel had de vierpoot duidelijk een positief effect. Het baasje in kwestie had de hond zelf opgeleid en vervolgens met succes de procedure doorlopen om de hond als geleidehond te laten erkennen (in Nederland weliswaar). Het is echter weinigen gegeven om dit zelf te doen.

Momenteel loopt er een sympathieke actie die een dergelijk initiatief steunt. Het is de “Maand van de Preventie“. Tijdens de maand februari kunnen eigenaren van honden en katten gratis een afspraak maken met een deelnemenende dierenatis voor een gratis preventief onderzoek. Voor elk gezondheidsformulier dat door de eigenaar bij de dierenarts wordt gebracht, wordt ingevuld en teruggestuurd, krijgt het “Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw” 1 € om de opleiding en lessen van blindegeleide honden te steunen.

Note. Het geld dat we krijgen om deze actie op de blog te vermelden, storten we zelf volledig door naar Hachiko, een vzw die zich inzet voor assistentiehonden.

U zegt?

Leave a reply.