De tools van de wetenschapper: WordPress

Een jaar nadat ik aan mijn doctoraat begon, heb ik ook een Engelstalige blog opgezet. In eerste instantie omdat ik een blog nodig had bij een cursus die ik volgde in het kader van de doctoral schools. Daarnaast wou ik ook een platform naast dit blog en Edublogs.be om informatie in het Engels op te publiceren.

Voorlopig kom ik aan 1 post per maand, wat niet bepaald productief genoemd kan worden. Enerzijds komt dat omdat ik nog niets in het Engels gepubliceerd heb (maar dat komt eraan), anderzijds omdat ik voor Twitter gekozen heb als primaire bron om te communiceren.

Toch vind ik mijn Engelstalige blog niet onbelangrijk, want ik kan er mijn presentaties en podcasts op kwijt en ik ben ook van plan om er al mijn publicaties, of afgeleiden indien het copyright mij in de weg staat, onder te brengen. De blog gaat dus helemaal mee in het tempo van mijn doctoraat: traag, maar zeker.

Ondertussen ben ik 7 jaar aan het bloggen en heb ik nog 3 blogs in eigen beheer. Ik heb mij wel eens voorgenomen om te stoppen met dit blog en enkel verder te gaan in het Engels, maar dat voornemen was ook weer snel verdwenen. Eigenlijk heb ik nu mijn draai helemaal gevonden: de “drsmetty” Twitter en blog gebruik ik voor het werk en is helemaal publiek, “smetty” is publiek qua bloggen, maar niet op Twitter. Met die formule kan ik zeker verder tot het einde van mijn doctoraat. En daarna zien we wel weer.

U zegt?

Leave a reply.