De tools van de wetenschapper: Slideshare
Ik gebruikte social software tools als marketeer en lesgever, en nu ook als wetenschapper. Na twee jaar ploeteren in de wetenschappelijke akkers, wil ik het eens in een reeksje hebben over oude en nieuwe tools. Als eerste in de rij: Slideshare.
Afgelopen week gaf ik, zoals u hier (NL) of daar (Eng) op mijn onderwijsblogs kon lezen, een presentatie tijdens de Surf Onderwijsdagen.
Zodra een internetconnectie mij het toeliet, heb ik mijn presentatie op Slideshare.net gezet. De organisatie van de Onderwijsdagen zelf, zette ook alle presentaties op het net, maar dan met hun eigen account. Het enige minpunt daarbij als auteur, is dat er geen enkele link is tussen jezelf en je presentatie. Alle interessante feedback zoals comments, stemmen, views en favs gaan op die manier verloren. Dat wordt echter allemaal goedgemaakt door het feit dat een ruimer publiek via de organisatie je presentatie kan bekijken. Misschien toch iets voor de organisatie van de ICT-praktijkdagen om dit te overwegen?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik aangenaam verrast ben door de reacties op mijn presentatie. Al heb ik natuurlijk wel gezorgd voor een leesbare presentatie zonder de gebruikelijke statistiek en overvloedige wetenschappelijke verwijzingen. Aangezien de schrijftaal voor mijn doctoraat Engels is, heb ik de presentatie onmiddellijk vertaald in het Engels, opgeladen op Slideshare en geblogd + getweet. Maar gezien mijn volgers (voorlopig) vooral uit Nederland en België komen, en ik ook nog geen internationale presentaties heb gegegeven, hebben mijn Engelstalige schrijfels voorlopig nog iets minder views. Maar we werken eraan.
Als lesgever was ik al overtuigd Slideshare gebruiker, als wetenschapper mag Slideshare zeker in mijn toolkit blijven zitten.
Update: al mijn presentaties worden ook automatisch gepubliceerd op mijn LinkedIn-account
Smetty goes Profhacker http://chronicle.com/blogs/profhacker/ 🙂
Oei, je zat in de spam. Dat is dan weer niet zo prof… 🙂
Trackbacks for this post