Jaar 3

We zijn ondertussen in jaar 3 van het doctoraat. De voorbije 2 jaren werkte ik 50% aan mijn doctoraat en gaf ik 50% les. Dit jaar zal ik 80% aan mijn doctoraat werken en nog maar 20% les geven. De extra tijd betalen we wel uit eigen zak.

Want dat was mijn conclusie na vorig jaar: zo kon het niet meer verder. Op mijn hogeschool is een halftijdse opdracht in theorie 50%, maar in praktijk kost het gewoon veel meer tijd. Daarbij komt ook nog dat het doctoraat dat ze van mij verwachten aan de universiteit, niet te realiseren valt op 2,5 dag per week. Ik weet dat dit aan sommige andere universiteiten wel kan, maar niet in Gent. Daar ligt de lat hoger.

Ik zit nu al een paar weken in het nieuwe regime, en het is duidelijk dat het een goede keuze was. Na 2 jaar kan ik mij eindelijk eens focussen en zaken afwerken. Ik heb mijzelf een aantal doelen gesteld, en het ziet er ook naar uit dat ik die zal halen.

Jaar 2 was er eigenlijk één om snel te vergeten. Jaar 3 belooft een mooi jaar te worden. En we hebben er zin in.

U zegt?
  1. lamazone says:

    Het is een goede beslissing. Dat was duidelijk te zien vorige week 🙂

Trackbacks for this post

  1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » Schrijven

Leave a reply.