Chicago

Als Ph.D-student zijn er een aantal zaken die ik moet doen de volgende jaren om mijn doctoraat te behalen (conditio sine qua non). Op nummer één staat artikels schrijven, direct gevolgd door presenteren op enkele internationaal en binnen mijn vakgebied erkende conferenties (bijvoorbeeld ICLS, CSCL, EARLI en AERA). Dat schrijven staat met stip bovenaan op mijn todo-lijst voor volgend jaar, het presenteren zou een automatisch gevolg daarvan moeten zijn. Als voorbereiding op dat alles ben ik afgelopen week naar een wetenschappelijke conferentie geweest. In Chicago.

Chicago is een fijne stad om een paar dagen te vertoeven. Het weer was ook prachtig afgelopen week (warm, maar niet vochtig) en ik had enkele fijne collega’s mee. Op de conferentie-vrije dagen vond ik ook de tijd om 2 wandelingen te doen met de Chicago Architecture Foundation (CAF) en een dagje rond te slenteren in het Art Institute of Chicago. Lang geleden dat ik zoveel foto’s genomen heb. En ze opgeladen heb op Flickr.

U zegt?
 1. janien says:

  Wat een leven! Klinkt zo’n beetje als reizen om te leren, maar ‘leren’ dan wel breder genomen.

  Gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften ‘halen’ met je artikels, brengt dat geen extra spanning mee?

  Heel veel schrijfplezier ook, veel succes!

 2. Smetty says:

  @Janien: reizen om te leren. Mooi gezegd. En toch lijken de meeste doctoraatsstudenten blij zodra het gedaan is (en de Ph.D binnen is), en ze “gewoon werk” kunnen doen. Maar dat heeft dan mogelijks weer met de stress om te presteren, hier publiceren, te maken.

  Natuurlijk is dat “moeten publiceren” stresserend. Maar ik heb de nodige maatregelen genomen om er volgend jaar volledig voor te kunnen gaan.

  Of het schrijfplezier dan wel een schrijfmarteling gaat worden, lees je hier vast volgend jaar 😉

Trackbacks for this post

 1. Aan een coole onderwijsminister « The Sausage Machine

Leave a reply.