Blauw en zwart

Vandaag een paar presentaties bijgewoond binnen het academische milieu. Wat mij dan toch weer opvalt (beroepsmisvorming, zonder twijfel) is dat een goede presentatie geven niet evident is. Je moet in eerste instantie natuurlijk iets te vertellen hebben, de inhoud mooi verpakken en het dan op een fijne manier brengen. Maar mensen wat wordt er toch geknoeid met presentaties en de volledige omkadering daarrond.

Als je bij het presenteren zelf hapert omwille van de zenuwen, daar kan ik inkomen. Het overkomt ons allemaal (mij ook!). Maar wat ik vandaag allemaal gezien heb: donkerblauwe letters op een zwarte achtergrond, halve cursussen op 1 dia, maar ook workshopleiders die eigenlijk op de moment zelf nog moeten zoeken wat ze daar alweer komen doen…

Eerlijk gezegd, de slechst georganiseerde conferenties en workshops vind je binnen het onderwijsmilieu (nationaal en internationaal, ik denk nu niet aan één specifieke organisatie). Een conferentie of congres organiseren is een vak. Maar daar zijn ze binnen het onderwijs precies nog niet van overtuigd.

U zegt?
  1. We hopen dat er uitzonderingen zijn op je laatste paragraaf 😉

  2. Smetty says:

    Generaliseren is altijd gevaarlijk he. Ik zal eens namen noemen. Bij een pint.;)

  3. Ha, ‘t is niet moeilijk dat alles vierkant draait in het onderwijs. Als ze eens zouden beginnen met hun eigen dagen goed te organiseren in plaats van te klagen over papierwerk en overuren.

    /duikt weg 🙂

  4. Smetty says:

    @Michel: * gooit rijpe tomaten *

Leave a reply.