PlaceOf

Ik geloof sterk dat er nieuwe concepten qua werken mogelijk (en nodig) zijn. Zelf zou ik graag de 4-uren werkweek van Tim Ferriss uitproberen (maar zoals in die post ook aangegeven, ‘t zal na mijn doctoraat moeten gebeuren én gezien de outsourcingsmogelijkheden die ervoor nodig zijn, geloof ik ook niet dat het concept binnen België realiseerbaar is). Een andere vorm waar ik veel van verwacht, is ondermeer co-working.

Daarbij aansluitend kreeg ik marketinggewijs de vraag om naar het “PlaceOf”-platform te kijken. “Bedoeling van PlaceOf is uit te groeien tot een matching-platform dat kandidaat-dienstenleveranciers, op basis van het regionaal nabijheidsconcept, in contact brengt met potentiële particuliere klanten, en omgekeerd. PlaceOf wil gelijktijdig ook een kanaal zijn dat kandidaat-ondernemers naar het zelfstandigenstatuut toeleidt” (Via de dvo-website). Placeof wordt ondermeer gesteund wordt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Er werden door Placeof 14 sectoren geselecteerd waarbinnen 1000 mensen zich kandidaat kunnen stellen: van website ontwerpers, over personal coaches tot zwembad technici. Voor deze jobs kan iedereen in een eerste fase tot 12 juni solliciteren. Recruiters zullen tegen dan alle kandidaten screenen. Wie weerhouden wordt, zal dan toegelaten worden tot het PlaceOf platform waar kandidaat-dienstenleveranciers en klanten elkaar kunnen vinden .

Het businessmodel voorziet in 10% van de gefactureerde bedragen voor Placeof.

Placeof vind ik een interessant concept omdat het mensen wil stimuleren om te ondernemen, iets wat we in tijden van crisis alleen maar kunnen toejuichen. Als ik zelf nog op zoek was geweest naar extra werk, had ik mij zeker ingeschreven.

U zegt?

Leave a reply.