Baby gans

Allebei in het onderwijs staand, bespreken we onze onderwijswinkel regelmatig met elkaar. Een vaak terugkerend onderwerp zijn de excuses van studenten. Afgelopen week kreeg ik nog zo een verhaal in de mailbox waarvan ik dacht, als dat allemaal waar is, dan is het toeval wel erg zwaar te keer gegaan. Maar het excuus van het jaar, gaat wel naar een student van mijn wederhelft die zich als volgt verontschuldigde voor afwezigheid tijdens de les:

“Spijtig genoeg kan ik vandaag niet in de les aanwezig zijn. Onze familie heeft namelijk een nieuwe aanwinst – een baby gans – die ik onmogelijk een hele dag alleen in zijn doos kan laten zitten.”

Een baby gans als excuus.

U zegt?
 1. YvesHanoulle says:

  mag de gans niet meekomen naar de les?

 2. Wederhelft says:

  Juist, eigenlijk had de baby gans wel mee naar de les kunnen komen. Geregeld lopen hier assistentiedieren (honden) rond en die zijn uiteraard welkom. Verder zit er al eens een mensenbaby in de les, want wie volwassenenonderwijs volgt, kan niet altijd even makkelijk opvang vinden.

 3. Jan Seurinck says:

  Eigenlijk vind ik dat wel een sympathieke student, hij heeft wel een punt dat hij dat beest niet in een doos kan laten…

 4. Marie says:

  Haha, mijn gevoelig vrouwenhart zou het ondanks rationele ergernissen niet kunnen laten om een beetje ontroerd te zijn.

Leave a reply.