Hoge druk

Het is druk geweest de afgelopen maanden. Ook in het weekend werd er gewerkt. En dan was er nog de verhuis. En dus had ik mezelf en de wederhelft beloofd om tijdens de paasvakantie tijd te maken om verder te werken aan het huis en ruimte te maken voor ontspanning.

U weet hoe dat gaat met een huis. Dat heeft een tuin. En een terras. En een oprit. En een trap. En dat zat allemaal serieus onder het mos en moest eens gereinigd worden. En dus kregen we hier eens een ander soort gadget cadeau: een Kärcher hogedrukreiniger (uit de medium klasse, aldus de website).

Na twee dagen waterplezier ziet het dakterras (en de rest) er weer gelijk nieuw uit en is de moslaag overal deskundig verwijderd. Geestig speelgoed. En de uren vliegen ook voorbij.

En straks ga ik er onze MTB’s mee afspuiten waarmee we de afgelopen dagen in de modder gaan spelen zijn en de arme auto die te dicht bij een zwerm vogel heeft gestaan.

De achtergelaten tuinslang was dan weer niet zo gelukkig met ons nieuw speelgoed. Te veel druk zeker. En dus hebben we van elders een nieuwe tuinslang cadeau gekregen. Met ons waterplezier zit het de komende jaren alvast snor. En ik heb mij laten vertellen dat dat mos elk jaar terug komt, dus we gaan ons zeker niet vervelen.

U zegt?
  1. Matthieu says:

    De MTB zou ik toch niet met de hogedrukreiniger kuisen. Dat is het slechtste wat je kunt doen met een fiets. Je spuit er het vet mee uit de bewegende delen.

    Voor de rest veel plezier met de Kärcher.

  2. Smetty says:

    @Matthieu: we gaan hier niet effe gewoon de slang op de MTB zetten ze. Is eerder wat sproeien onder lage druk om de modder te verwijderen. Versnellingsapparaten en ketting worden hier trouwens altijd apart en grondig gekuist en nadien weer ingevet. Zouden anders elk jaar dik in de kosten vallen bij het onderhoud.

Trackbacks for this post

  1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » Tuin (1)

Leave a reply.