Naald verloren (II)

Het beloofde niet veel goeds 2 maanden geleden toen de tandarts een naald (het is eigenlijk een vijltje) afbrak bij het ontzenuwen van mijn tand. Alleen had ik niet gedacht dat ik er zo snel een vervolg zou over schrijven.

Gisteren viel de bewuste tand namelijk gewoon in elkaar zoals je dat ook wel eens tegenkomt bij een gebroken glas of bloempot: scherven en brokken zonder aanwijsbare reden.

Aangezien de eigen tandarts niet overtuigend was geweest de vorige keer, heb ik dit keer op aanraden van mijn madame een meer gespecialiseerde bezocht. Ik was eerlijk gezegd niet gerust in de zaak en blij dat ik deze namiddag al langs mocht gaan.

Hoewel de tand voorlopig gered werd, heb ik nu eindelijk ook voor het eerst duidelijke informatie gekregen over de situatie. Het eerste wat mij nu verteld werd, is het feit dat een ontzenuwde tand broos wordt en de kans tot breken erg hoog. Ten tweede duurt het minstens 6 maanden voor er een uitspraak gedaan kan worden over de impact van de verloren naald. Zij adviseert op dat moment het nemen van een foto ter controle, omdat men dan voor het eerst kan zien of de tand de naald aanvaard heeft. Indien niet, rest er trouwens alleen de chirurgische verwijdering van de tand, de wortels en hopelijk ook de naald.

Met een beetje geluk blijft het bij dit ene voorval, en volstaat een verhoogde waakzaamheid voor die tand. Want zoals ook uit de reactie van Patrick blijkt, is het wel noodzakelijk dat je correct en volledig geïnformeerd bent. In elk geval heb ik bij deze de switch naar een nieuwe tandartspraktijk gemaakt.

Trackbacks for this post

  1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » Naald verloren (III)

Leave a reply.