Gezocht: een computer voor het Zwin

Luisterverhaal Het Zwin

Het was eeuwen geleden dat ik nog in het natuurpark Het Zwin was geweest. Ik wou er gaan wandelen en merkte tot mijn grote vreugde dat er een luisterwandeling gratis te downloaden was. In 4 talen nog wel.

Drie browsers en 2 computers verder, bleek de luisterwandeling niet te downloaden. Geen nood, we namen onze iPods en USB-kabel mee, want op de website stond: “de luisterwandeling kan je bij het onthaal van het Zwin downloaden op je MP3 speler”. Ook dat viel helaas dik tegen. Er stond een zeer oude computer, zonder iTunes, zonder kabeltjes. De dame aan het onthaal liet weten: “alleen mp3-spelers werken, geen iPods”. Yeah right.

Kijk, dat vind ik nu op educatief gebied een echte zonde én totaal onbegrijpelijk. In het laatste persbericht lezen we dat er momenteel 16 miljoen euro in Het Zwin geïnvesteerd wordt. Maar een beetje geld voor een nieuwe computer lijkt te veel gevraagd. Provincie West-Vlaanderen, werk aan de winkel! Je hebt er geen idee van hoeveel grote en kleine kinders jullie hierdoor teleurstellen.

U zegt?

Leave a reply.