Schrijfverslaving

Tijd is schaars. En dus maak ik, zoals iedereen, elke dag keuzes. Keuzes over waar en waarover ik ga schrijven bijvoorbeeld. Niet dat ik echt veel te kiezen heb eigenlijk. Want doctoreren, daar komt veel schrijfwerk bij kijken. En zo komt het dat ik steeds minder blog en probeer om zoveel mogelijk in functie van mijn doctoraat te schrijven. Maar dat voornemen is ook relatief, want momenteel schrijf ik toch nog op 3 weblogs, zij het aan een laag tempo.

Zo heb ik een tijdje geleden een Engelse blog opgezet. In eerste instantie en op korte termijn omdat bloggen bij de taken hoort van een cursus die ik volg (en die meetelt voor mijn doctoral schools programma), anderzijds en op lange termijn omdat ik een blog wou bij mijn doctoraat. De cursus die ik volg gaat helaas een beetje aan mij voorbij (misschien dat ik later daarover nog eens iets schrijf). Het resultaat is te merken op mijn nieuwe blog: er valt daar nog niet veel te beleven.

Daarnaast heb ik afgelopen zomer Edublogs.be in een nieuw kleedje gestoken en dat heeft de blog geen windeieren gelegd. Ik zou zelfs over een 2e adem durven spreken.

En dan is er nog deze blog. Mijn Soapbox. Er komt vast een dag dat ik er afscheid van zal nemen, maar momenteel heb ik er nog te veel lol aan om hier te schrijven.

Vandaag ben ik naar een studiedag geweest waarover ik op Edublogs.be geschreven heb. Aangezien het ook over het onderwerp van mijn doctoraat gaat, heb ik er ook een Engelstalig postje over gedaan. En toen dacht ik, ochgot mijn Soapbox, nu staat daar nog niks op.

En zo werd een 3e postje geschreven. Een schrijfverslaving? Het klinkt bijna neurotisch.

U zegt?

Leave a reply.